L'Ajuntament de Girona ha engegat recentment el procés de negocació per regular les parades de fora del Mercat del Lleó. L'objectiu és actualitzar la normativa actual i deixar clar què és el que es pot vendre exactament a l'exterior de l'equipament municipal. En aquestes primers converses s'hi ha convidat l'Associació de venedors que aglutina els paradistes de fora del mercat i una representant d'Unió de Pagesos que assessora en qüestions legals. Posteriorment s'hi inclourà l'Associació de comerciants de dins del mercat.

La regidora de Comerç i Turisme, Coralí Cunyat, ha explicat que l'objectiu final és que a dins del mercat hi hagi venedors i a fora productors de fruita i verdura del territori. "Buscarem l'equilibri entre dins i fora, entre comerciants i pagesos", ha indicat la representant municipal, que vol evitar una nova guerra entre elsqui venen a fora i els qui ho fan a dins, tal com va passar el març de l'any passat. Aleshores, de de l'interior el Mercat es reclamava majors controls a l'exterior perquè venguessin els productes que marcava la normativa. Això va provocar com a reacció, una recollida de firmes a fora del Mercat perquè teniem que se'ls volia foragitar.

Cunyat ha deixat clar que amb les sessions de treballs engegades la intenció "no és deixar ningú fora" però si deixar clar què es pot vendre a cada un dels espais.

Entre els elements de debat hi ha diversos temes. Per exemple, si els jubilats poden o no tenir parada a l'exterior si són expagesos o no. També si s'ha de seguir admetent els paradistes que no venen fruita ni verdura (i venen per exemple peces de roba). Un altre punt de conversa és la temença que tenen els productors en cas de glaçada. Cunyat ha dit que, en aquests casos, s'intentarà consensuar que un tant per cent de les vendes no siguin de producte de la terra directe.

També es vol determinar quins vehicles poden accedir a la plaça. Hi ha una taxa aprovada, que no ha entrat en vigor. En les reunions s'ha de determinar si s'aplica i qui pot estacionar-hi. S'han detectat clients i veïns que hi entren sense tenir permís. També hi ha una petició per col·locar jocs infantils a la plaça per actuar de dinamitzador.