El PSC de les comarques gironines no dóna per vàlides les dades que ha fet públiques el conseller de Salut, Boi Ruiz, en relació a la reducció del nombre de persones en llista d'espera per a intervencions quirúrgiques. La diputada al Parlament de Catalunya i exconsellera de Salut, Marina Geli, ha denunciat que el departament "intenta confondre la ciutadania" i "amaga" un increment real del 58,22% de persones en llista d'espera des de l'arribada de CiU al Govern de la Generalitat, ara fa poc més de dos anys. Segons Geli, a Girona la gerència única al Trueta i al Santa Caterina ha fet incrementar més l'espera.

Geli ha reconegut que les llistes d'espera han disminuït un 9,06% en els sis últims mesos a la regió sanitària de Girona. El juny de 2012 hi havia 7.396 persones que esperaven ser operades, mentre que aquesta xifra era al desembre de 6.726 pacients. Això no significa, segons Geli, que les llistes d'espera no hagin patit un fort increment des de l'arribada de CiU al Govern i de Boi Ruiz a la conselleria de Salut. A les comarques gironines, els dos anys de Govern de CiU han suposat, segons Geli, passar de 4.251 persones en espera el desembre de 2010 a 6.726 el desembre del 2012.

A més, la diputada al Parlament de Catalunya ha assegurat que la caiguda del nombre de persones en llista d'espera correspon a intervencions de menor complexitat com els galindons o les cataractes, mentre que altres que suposen més dificultats per al pacient, com les pròtesis de genoll, augmenten sensiblement, més d'un 147%.

Per centres, Geli també ha denunciat que els centres de referència i que atenen més persones a la regió sanitària de Girona -Hospital Josep Trueta i Santa Caterina de Salt- segueixen augmentant les seves llistes d'espera. Per a Geli, l'explicació és la implantació de la gerència compartida.

Per tot això, el grup parlamentari socialista ha presentat una proposta de resolució davant la Comissió de Salut per instar el Govern a garantir la continuïtat de l'empresa pública Institut d'Assistència Sanitària (IAS) a Girona i presentar en el termini de tres mesos un Pla de cooperació territorial entre IAS i ICS liderat pel Govern territorial, la comissió de proveïdors i professionals i el Consell de Participació de Salut.

La iniciativa parlamentària també pretén que la Comissió de Salut debati les repercussions de les noves retallades a la Regió Sanitària de Girona i les previsions dels pressupostos de 2013 sobre el nou Campus de Salut i Hospital Josep Trueta.