El govern de Salt (CiU) s'ha compromès a estudiar la municipalització del servei de recollida d'escombraries, després que Independents per Salt (IPS) ho demanés durant el ple de dilluns. L'alcalde, Jaume Torramadé, va qualificar d'"indecent" el fet que l'empresa que ofereix actualment el servei, Fomento de Construcciones y Contratas, tingui uns beneficis de 53 milions d'euros anuals, tal com havia denunciat el portaveu d'IPS, Ferran Burch.

Dilluns es va aprovar una modificació del contracte amb l'empresa que permetrà a l'Ajuntament estalviar gairebé 183.000 euros dels més de dos milions que el servei costa cada any gràcies a mesures com no substituir els treballadors que estan de vacances ni aquells que pateixin una incapacitat temporal, així com suprimir la partida de vigilància i control i assumir-la l'Ajuntament.

Els partits de l'oposició -PP, PSC i IPS- van mostrar la seva preocupació per les conseqüències d'aquestes mesures en les condicions dels treballadors i en la qualitat del servei. El portaveu popular, Felip Gil, va advertir que la situació podria ser crítica durant les vacances d'aquest estiu, de manera que va decidir abstenir-se.

Des d'IPS, Burch es va mostrar "preocupat" perquè la rebaixa del cost hauria pogut ser encara més accentuada, i va advertir que, al no cobrir les vacances, els treballadors que es quedin hauran de fer més feina. A més, van demanar una municipalització del servei per tal que l'estalvi sigui encara més gran, i va recordar que Fomento de Construcciones y Contratas té un benefici de 53 milions d'euros anuals.

Mingo Álvarez (PSC) va mostrar-se també preocupat per les condicions en què quedaran els treballadors, i va considerar que amb el mateix sou hauran de fer més feina. Per això, ho va englobar dins del context de les retallades i va advertir que es reduiran les ràtios de neteja. A més, va advertir que l'Ajuntament anirà "molt just" a l'hora de poder fer la vigilància del servei.

Torramadé va estar d'acord amb IPS i va accedir a estudiar la municipalització del servei d'escombraries, al considerar "indecent" la quantitat que l'empresa guanya a l'any, tot i que va advertir que caldrà veure si l'Ajuntament ho pot assumir. També va advertir que el contracte de més de dos milions signat pel PSC "és impossible de mantenir" en les circumstàncies econòmiques actuals, de manera que, mentre s'estudia la possibilitat de municipalitzar el servei, cal reduir la despesa de forma immediata.