L'Ajuntament de Girona modificarà l'ordenança municipal de circulació per tal de fer que la grua només retiri aquells vehicles que obstaculitzin la circulació o suposin un perill, amb l'objectiu d'acotar i no fer retirades innecessàries. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU), assenyala que en aquests moments la retirada del vehicle per part de la grua costa uns 200 euros, un gran esforç per a molta gent que només cobra 400 euros al mes. Per això, es limitarà la retirada de la grua a aquells vehicles que suposin un veritable obstacle o un perill per a la circulació.

Alcalà va presentar ahir la proposta, que s'haurà d'aprovar durant el ple del mes d'abril, davant de la Taula de Mobilitat, d'on va sorgir la proposta que la nova normativa s'apliqui també a les bicicletes. Segons l'intendent de la Policia Municipal, Josep Palouzié, la modificació de la normativa posarà per escrit una tendència que ja s'havia anat exercint en els darrers anys, ja que entre 2009 i 2012 s'ha reduït en 1.200 el nombre de vehicles retirats per la grua. A més, segons les dades de Palouzié, també s'ha reduït substancialment el nombre de vehicles que han estat denunciats per mal estacionament, passant de 41.000 durant l'any 2009 a 28.000 el 2012.

A banda de la retirada de vehicles, la modificació de l'ordenança contemplarà també altres aspectes. Per exemple, s'intentarà fer un major control de l'ús de targetes per a discapacitats, de manera que hauran de procedir d'un organisme oficial i ser completament visibles, per tal d'evitar la picaresca. D'altra banda, ben aviat el pagament de les zones blaves es podrà fer de forma virtual, a banda del tradicional paperet. A més, està previst que es creï un sistema per a ampliar el període sol·licitat -dins del límit de dues hores- de forma virtual, sense haver d'anar físicament al cotxe.