Mou-te en Bici ha demanat que la mesura de no retirar vehicles mal aparcats que no impedeixin la circulació s'apliqui també a les bicicletes. En la trobada de la Taula de Mobilitat celebrada la setmana passada, el president de l'entitat, Miquel Llop, va demanar que la mesura, que l'Ajuntament té previst introduir en la propera modificació de l'ordenança de circulació, tal com va avançar Diari de Girona, no s'apliqui només als cotxes, tal com estava previst, sinó que també se'n puguin beneficiar les bicicletes. Per a Llop, és obvi que si hi ha una bicicleta que impedeix seure en un banc o travessar un pas de vianants s'ha de retirar, però creu que, en cas que no obstaculitzi la circulació, no s'hauria de fer treure, igual que succeirà amb els cotxes. L'entitat també vol que tots els ciclistes hagin de passar "preferentment" pel carril bici, en lloc de fer-ho "obligatòriament" (excepte els esportistes), tal com diu l'actual normativa. Les dues propostes ja estan redactades i esperen el vistiplau de la Taula de Mobilitat.

D'altra banda, Mou-te en Bici valora molt positivament les dues noves estacions de Girocleta que s'ubicaran a la plaça del Barco i a Can Ninetes, perquè acostaran el transport públic de bicicletes a Salt. De tota manera, Llop creu que alguna entitat supramunicipal hauria d'invertir per posar parades de Girocleta a Salt, ja que són molt necessàries però l'Ajuntament no té pressupost per fer-ho.

Entre les demandes que queden pendents, Mou-te en Bici reclama que es recuperi la patrulla ciclista de la policia municipal, que va existir només per un breu període de temps. "Si els agent de l'autoritat promoguessin la bici, ajudarien que els ciclistes fossin més respectats", assenyala Llop. "Si poden anar en cavall, poden anar en bici", afegeix.

També estan a l'espera que l'Ajuntament tiri endavant una campanya de civilitat per tal que tots els usuaris de la via pública -des dels conductors de cotxes fins als vianants i ciclistes- coneguin quins són els seus drets i deures. Segons Llop, la campanya hauria de ser de caràcter informatiu i tenir com a objectiu millorar l'ús comú de la via pública.

L'entitat ciclista està en desacord, en canvi, amb la decisió de l'Ajuntament d'haver retirat els ressalts limitadors de velocitat en alguns carrers i també critica el funcionament dels semàfors amb polsador al considerar que triguen massa a posar-se en verd, de manera que la gent passa en vermell i els cotxes s'acaben aturant inútilment. D'altra banda, també demanen que s'instal·li algun tipus d'alarma -ja sigui visual o sonora- per tal d'avisar els ciclistes a les sortides dels aparcaments, per així evitar topades amb cotxes.

Finalment, des de l'entitat celebren que el Consorci de les Vies Verdes hagi anunciat que farà el pas inferior de Montfullà al llarg d'aquest any.