Gairebé un mes després d'ocupar el bloc de pisos del carrer Doctor Castany de Salt, els membres de la PAH es van manifestar ahir davant de l'Ajuntament de Salt per exigir que els nous residents de l'edifici s'hi puguin empadronar i per criticar que l'equip de govern no hagi respost a les seves peticions de reunió. També van assegurar que el consistori està treballant per presentar una denúncia per la "insalubritat" del bloc, tot i que fonts del consistori han negat en altres ocasions que s'estigui prenent cap tipus d'acció. "L'equip de govern [CiU] està fent la traveta a la PAH en lloc d'ajudar", va assenyalar la seva portaveu, Marta Afuera, qui va justificar així la necessitat de manifestar-se. "Pensem que caldrà fer pressió ciutadana per aconseguir alguna cosa", va indicar. A la tarda, la PAH va repetir les seves peticions a la Taula de Coordinació pel Dret a l'Habitatge, a la qual va assistir l'alcalde, Jaume Torramadé.

La portaveu de la Plataforma va comparar el cas de Salt amb el de Sabadell, on la PAH ja ha "allibertat" tres blocs de pisos. Allà, va indicar, l'alcalde s'ha reunit amb els portaveus de la PAH, els ha donat suport i ha dit que tramitarà l'empadronament a les famílies que hi visquin.

En el cas de Salt, va lamentar Afuera, no han rebut cap tipus de suport. La portaveu de la Plataforma va assegurar que, malgrat haver demanat per escrit a l'Ajuntament saltenc una reunió per parlar de la situació del bloc, aquest no els ha "fet ni cas". És més, la portaveu de la Plataforma va acusar CiU de no tenir cap mena d'empatia i va indicar que estan disposats a muntar "espectacles" sempre que faci falta per tal d'evitar que tornin a resultar escollits en les properes eleccions municipals, perquè, al seu parer, són "un desastre".

Afuera va traslladar les queixes de la Plataforma a la Taula d'Habitatge, durant la qual van demanar una reunió amb el delegat dels jutjats per saber si els jutges gironins estan disposats a aturar desnonaments amb la sentència de la Unió Europea, tal com ha passat en altres províncies de l'Estat, i es va acordar l'edició d'un díptic per deixar a les bústies dels saltencs on hi ha el contacte de les entitats i de l'Ajuntament per saber què cal fer en cas de problemes amb l'habitatge.

Afuera, d'altra banda, va defensar l'escrache com a forma de protesta davant d'un sistema en què el poder, considera, està "segrestat" pels partits, que, segons va denunciar, no han volgut decretar l'"emergència habitacional" que consideren necessària per tal d'alleugerir el problema de la falta d'habitatge.

De la mateixa manera, la representant de la Plataforma va indicar que, mentre alguns polítics es queixen de l'"escrache", la ciutadania té encara més motius per sentir-se "agredida" davant davant la "pressió" que exerceixen els partits durant les campanyes electorals, amb tota la pressió que fan a través de la propaganda: "Això és pitjor que l'escrache, i la despesa que s'hi deixen és indigna", va afirmar Afuera. De la mateixa manera, també va considerar que un desnonament "és un escrache multiplicat per un milió". Al migdia, la PAH va celebrar un pícnic reivindicatiu davant l'Ajuntament.