El PSC de Girona va insistir ahir que la ciutat està bruta i que hi ha manca de manteniment. Al parer de la portaveu socialista, Pia Bosch, l'equip de govern de CiU està fent una "política d'aparador" on dediquen més temps a pensar en el logotip de la nova empresa mixta, en el seu nom (Girona + Neta) i en presentar camions cada vegada que en compren de nous que en desplegar el nou contracte.

Pia Bosch va apuntar que "hi ha molts exemples de manca de manteniment i de brutícia i a mesura que ens allunyem del centre això cada vegada és més evident". La cap de l'oposició va remarcar que cada setmana visita els barris i que molts ciutadans estan començant a "perdre la paciència" en aquest tema. En concret, va assenyalar que els veïns "es queixen de manca de neteja, de voreres en mal estat, de passos de vianant que quasi no es veuen, de forats a l'asfalt o de contenidors molt deteriorats". Per als socialistes, amb dos anys de mandat, CiU ha ?permès que la "perifèria de Girona estigui cada vegada més degradada".

Al parer dels socialistes, gran part de la culpa de tot plegat és "l'incomprensible i inacceptable" lentitud en el desplegament del nou contracte. "Tenen camions que pràcticament no poden fer servir perquè no hi ha els contenidors nous",va assenyalar Bosch. L'Ajuntament té reservats 1,8 milions d'euros al pressupost per renovar tots els contenidors. No obstant això, la regidora Sílvia Paneque, que és la representat del grup socialista a la societat "Girona + Neta"va explicar que en la darrera reunió del consell d'administració de l'empresa, no es va fixar cap data per la compra dels contenidors. "Allà només planifiquen rodes de premsa", es va queixar.

Els socialistes van posar èmfasi a recordar que el nou contracte es va signar el maig de l'any 2011.

Segons el PSC, mentre no hi hagi aquests contenidors nous la recollida d'escombraries dels contenidors no es pot fer de manera tan mecànica com seria possible. Un cop aconseguida la major automatització es podria alliberar treballadors per tal que poguessin fer una millor neteja viària.

"L'anterior govern va deixar totes les eines per millorar la neteja a la ciutat i va fer una auditoria on s'explicava com havia de ser el sistema de neteja, carrer a carrer, però s'han preocupat més pel logotip, el nom de la nova empresa o en presentar un pàgina web", va criticar la portaveu socialista.

Bosch i Paneque van posar d'exemple un parc de Can Gibert del Pla, que no té ni nom, situat davant la seu d'Endesa. Van ensenyar diferents punts de brutícia i com la construcció d'un pont al mig del paratge està aturada fa molts mesos i la zona presenta perill per als usuaris del parc perquè està mal tancada.