Benvolgut cavaller Sant Jordi, terror dels dracs i de les males bèsties, senyor de les roses i de l'amor, que amb sòlida cavalcadura esteneu arreu la blanca esperança d'un futur quadribarrat:

Doneu-nos força per perseverar en la nostra obstinada croada per ser un poble lliure, sobirà, desvetllat i feliç, on tots puguem trobar el recés i la pineda per gaudir del solaç i de la vida amb els nostres éssers estimats; doneu-nos el valor que ens manca per aspirar a ser un país d'homes i dones lliures; doneu-nos la pau i el seny per trobar la segura i exacta mida entre el que podem i el que volem. I vigileu que el seny no ens faci covards!

Ans al contrari, traieu-nos-els del davant, els covards, els mesquins, els botiflers, els poca-penes, els desesmats...; feu-los recular a la rereguarda. Il·lumineu els joves perquè, amb el seu tresor de vida, energia i esperança, ens obrin camí cap a un país tolerant, multicultural, multilingüístic, rigorós en allò que formula, seriós en allò que fa i procura, escrupolós en la defensa dels drets i deures de tots els homes i dones. Feu que aspirem a ser un país de gent treballadora, sense classes socials, sense odis religiosos, sense diferències cruels i injustes pel color de la pell o el país d'origen.

Il·lumineu els nostres destins perquè mai les finalitats justifiquin els mitjans, sobretot si d'aquesta manera es posa en greu perill la dignitat de les persones. Traieu del cap dels dirigents l'economia i poseu-hi, més aviat, la justícia social, la comprensió, la humanitat. Ajudeu-nos a bastir un país que tingui per emblema i consigna les tres coses més importants que ha de garantir tota societat: l'educació gratuïta, democràtica, igualitària, universal, crítica, optimista i moderna dels fills i les filles; l'atenció i cura de les persones malaltes de manera gratuïta, igualitària, qualificada i rigorosa; la tranquil·litat de les persones jubilades, amb pensions dignes, habitatges adaptats i atenció preferent.

Benvolgut cavaller Sant Jordi, feu-nos devots de l'amor i l'amistat, de la lectura i la conversa, de la vida senzilla i austera, de l'esperit amable i solidari. I que així sigui per molts anys.