El Celler de Can Roca és un establiment "realment únic". Aquestes són les paraules que ha utilitzat l'editor de la prestigiosa 'Restaurant Magazine', William Drew, per descriure el nou millor restaurant del món. En una entrevista amb l'ACN des de Londres, Drew ha assegurat que el món de la gastronomia està "molt emocionat" amb la distinció d'El Celler de Can Roca com a número 1 del rànquing mundial. "Els tres germans han creat una cosa extraordinària des d'uns inicis molt humils, els del restaurant de la seva mare al final del carrer, en un barri de classe treballadora de Girona", ha indicat l'editor de 'Restaurant Magazine'.

Per William Drew, que ha tingut el "plaer" de tastar els plats d'El Celler de Can Roca, els tres germans Roca "han creat un lloc on òbviament el menjar és excepcional, però la calidesa de la seva hospitalitat ho és encara més".

L'èxit del restaurant de Girona, és, segons l'editor de la revista que organitza els premis, una mescla de factors. "Hi ha una combinació d'hospitalitat amb una cuina brillant i uns vins magnífics que fan que sigui un restaurant realment únic", ha destacat en una conversa amb l'ACN.

Segons Drew, els catalans li hauran "d'explicar el secret" de l'èxit de la seva cuina perquè en només 11 anys de premis, dos establiments catalans -El Bulli i ara El Celler de Can Roca- han arribat al capdamunt de la llista. L'editor de la revista britànica considera que "no hi ha cap ciència" per escollir el millor restaurant del món perquè la gastronomia és una experiència "molt subjectiva".

Però per l'editor de 'Restaurant Magazine', part de la recepta que ha portat El Bulli i El Celler de Can Roca al nivell més alt de la cuina mundial és l'esforç dels seus responsables. "Per ser el número 1 òbviament has de ser innovador, i més que molt bo, has de ser excepcional. Has de marcar el teu propi camí. En Ferran Adrià ho va fer, també en René Redzepi (Noma), i ara els germans Roca també ho han aconseguit", ha destacat.

Una "escalada gradual"

William Drew ha recordat que l'ascens fins al número 1 dels germans Roca ha estat "gradual". "Són molt humils i no presumeixen", destaca l'editor de 'Restaurant Magazine". Els tres germans Roca, Joan, Josep i Jordi, "són molt respectats pels companys, per altres xefs i experts gastronòmics de tot el món", segons Drew. "Tenen integritat, i crec que això s'ha premiat", ha destacat.

Drew creu que menjar a El Celler de Can Roca és "extraordinari". "La família, la calidesa de l'hospitalitat, tot això es nota durant tota l'experiència", ha indicat, afegint: "Els plats individuals són brillants, però més que això, l'ambient que han creat al restaurant, des de dalt però també amb els treballadors, és el d'una celebració relaxada".