En resposta als 36 anys de presó que la fiscalIa demana per a l'autor material del crim de Germans Sàbat, Jesús Moynelo Díaz, el seu advocat defensor, Benet Salellas, reclama que se'l condemni a quatre anys de reclusió en considerar que la mort a trets de José Agustín González el 6 de juny de 2011 va ser fruit d'un homicidi imprudent i no d'un assassinat.

L'advocat defensor també refereix que els seus altres dos patrocinats -Bárbara i Pedro Gómez Benavente- no es trobaven a l'exterior del bar Casa Pepe quan van passar els fets i, per tant, no se'ls pot condemnar a 34 anys de presó sinó que han de quedar absolts. El fiscal els considera coautors d'un delicte d'assassinat consumat i d'un altre en grau de temptativa, igual que a Antonio i Iván Jurado i el cosí d'aquests, Ismael Mohamed Gómez, per a qui demana 34 anys de presó.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal Víctor Pillado remarca la mala relació existent entre les colles dels germans González -víctimes- i Jurado -presumptes agressors- i refereix com el grup d'aquests darrers es van posar d'acord aquell dia per anar a matar els germans González i posar fi, d'aquesta manera, als successius enfrontaments que mantenien els joves des de feia temps.

Es tracta d'una descripció dels fets que la defensa troba del tot inexacta ja que afirma que, "en qualsevol cas, la finalitat de la visita a Germans Sàbat per part del grup entre el qual es trobava l'acusat Jesús Moynelo Díaz" era per realitzar un advertiment al grup dels germans González i evitar "més visites i persecucions" com les que hauria tingut lloc aquella mateixa tarda al barri de Pont Major.

Precisament és aquesta persecució la que va provocar en l'autor confés dels trets una "afectació" notòria produïda per "la pressió de les amenaces de mort expressades en aquell incident previ al Pont Major cap al seu afillat Antonio Jurado Gómez". Remarca també el lletrat defensor que Moynelo es trobava afectat pel consum de tòxics i d'alcohol en el moment dels fets ja que n'era addicte.

Salellas recorda la col·laboració del seu client amb la policia quan menciona que aquest es va entregar en saber que va matar José Agustín González en veure les notícies per la televisió i va confessar ser l'autor del tret mortal.