La Policia Municipal de Girona va detenir, la matinada de dissabte, quatre menors d'edat, amb domicilis a Salt i Girona, sospitosos d'amenaçar amb navalles, agredir deu joves a la zona de la Copa i robar-los. Els joves havien assistit a la festa major de la Universitat de Girona.

Els fets van passar al voltant de les tres de la matinada de dissabte quan una trucada al 092, el telèfon d'emergències de la Policia Municipal de Girona, alertava d'un possible atracament a la zona de la Copa. Immediatament una unitat es va desplaçar al lloc i va localitzar uns joves que van manifestar que uns nois els havien amenaçat per robar-los diners i el mòbil. Els agents van informar dels fets i la descripció dels agressors a la resta d'unitats, mitjançant l'emissora policial.

Instants després, una patrulla localitzava a la plaça de les Botxes uns joves que coincidien plenament amb la descripció dels agressors. Els agents els van identificar i en un primer escorcoll superficial els van trobar diversos objectes personals tals com telèfons mòbils, ulleres de sol, i carteres amb documentació d'altres persones. Les possibles navalles les haurien amagat.Per tot plegat els agents van detenir els quatre menors com a presumptes autors de delictes de robatori amb violència amb intimidació.

Mentre els policies confeccionaven l'atestat van tenir coneixement de deu delictes de robatori amb violència i intimidació, presumptament comesos pels mateixos joves a la zona del concert de la Devesa, alguns d'ells amb lesions a les víctimes.