Dos grups d'alumnes de les escoles Les Alzines i Bell-Lloc de Girona s'han classificat per la final catalana de la Competició Catalana de Microempreses, impulsada per l'Obra Social La Caixa i la fundació Junior Achievement. En el cas de les alumnes de Les Alzines, la miniempresa s'anomena Peks i han creat el producte Pidocchi, que és una diadema antipolls amb un producte natural. En el cas del Bell-lloc, l'empresa s'anomena Comoon i es tracta d'una firma de roba esportiva respectuosa amb el medi ambient.

"El projecte s'ha desenvolupat a classe i ha servit per treballar el pensament creatiu, l'emprenedoria i la innovació", explica Maria Àngels Arbusé, professora de Les Alzines. Sis alumnes d'aquesta escola -Judith Vilar, Darla Kumenius, Sandra Cassany, Estel Molas, Júlia Peró i Mariona Alarcón- han creat Pidocci by Peks, una diadema que porta incorporat un producte natural que repel·leix i mata els polls. Segons explica Arbusé, les estudiants, que fan primer de Batxillerat, van contactar primer amb empreses farmacèutiques d'alt nivell per tal de poder fer servir un dels seus productes, però el exigien sis mesos de termini per poder-lo utilitzar. Llavors, les alumnes van decidir buscar una alternativa natural, que finalment van trobar en la base de l'arbre del te, que té un element repel·lent de polls. Segons Arbusé, el resultat és una microempresa amb responsabilitat social corporativa i respectuosa amb el medi ambient. Per tal de donar-la a conèixer, les estudiants estan preparant una pàgina web, tenen un compte a Twitter i han fet un anunci publicitari. El producte té un preu únic de deu euros, i inclou un recanvi del repel·lent de polls.

Per part del Bell-lloc, els finalistes són els creadors de la marca Comoon, una firma de roba esportiva per a joves respectuosa amb el medi ambient. En aquest cas, els joves han establert aliances comercials amb altres empreses d'àmbit internacional i ja han facturat 3.000 euros.

La final catalana del concurs Junior Achievement, en la qual participaran vint microempreses, tindrà lloc a Barcelona els dies 22 i 23 de maig. Els sis guanyadors aniran a la final de Madrid.