Temps de Flors tindrà aquest any versió nocturna. Girona acollirà per primera vegada la campanya Flors de nit, en la qual més de 30 bars, restaurants i locals d'oci nocturn oferiran a partir de les vuit del vespre aperitius, dolços, menús i begudes basats en el món floral. L'objectiu és que els turistes es quedin més estona a la ciutat, en lloc de marxar-ne a mitja tarda. El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, calcula que la iniciativa pot comportar un augment d'entre el 15 i el 20% de la facturació per als establiments adherits. D'altra banda, els patis de l'Exposició de Flors romandran oberts fins les dotze de la nit el dimecres 15 i el dissabte 18 de maig, amb l'objectiu d'augmentar també l'afluència de visitants, especialment entre els gironins.

Flors de nit és una iniciativa impulsada conjuntament per Abrobvell -una associació formada per 16 establiments de la zona del Barri Vell de Girona-, la Fecasarm i l'Ajuntament de Girona. El vicepresident d'Abrobvell, Bernabé Córdoba, va explicar que a la campanya no només s'hi han adherit els membres de l'associació, sinó que també compta amb el suport d'una vintena d'establiments més. En total, seran 33 els locals que participaran en la campanya, i entre les seves propostes hi ha des de còctels -com un d'anomenat La Tulipa, que se servirà al Pou dels Capricis- fins a plats, com una mini broxeta de gambes i vieires amb fruites de colors i un xarrup de cava que es trobarà al restaurant Draps. Segons va explicar Córdoba, cada restaurant adaptarà l'estil floral a la seva manera.

L'objectiu és mantenir l'oferta floral en horari nocturn, per tal d'allargar la jornada dels turistes que visiten temps de flors. Per això, els seus impulsors confien que aquesta iniciativa farà que els visitants es quedin a sopar i fer una copa a la ciutat en lloc de marxar-ne a les sis o les set de la tarda. La idea és que tots els sector econòmics vinculats a l'hostaleria se'n puguin veure beneficiats, des del món hoteler fins al sector de la restauració i l'oci nocturn. També es vol intentar incrementar el nombre de persones que pernocten a la ciutat.

La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, considera que un dels principals objectius de Temps de Flors és que la gent pugui gaudir de la ciutat d'una forma "viva", de manera que l'Ajuntament dóna suport a totes les inicatives que puguin facilitar la dinamització econòmica de la ciutat. Segons va indicar, enguany la mostra comptarà amb més projectes que mai. Per exemple, va recordar que hi haurà la segona edició del festival A Capella, el concurs d'aparadors compta amb el doble de participants i s'ha arribat a acords amb Renfe per tal d'augmentar el nombre de trens que arribaran a la ciutat.

Dos dies fins a mitjanit

A més a més, per tal d'afavorir la versió més "nocturna" de Temps de Flors, l'Ajuntament també ha programat dues nits en què els museus i els patis engalanats estaran oberts fins a mitjanit. La primera serà la del dimecres dia 15, amb l'objectiu que els gironins puguin gaudir de la mostra sense les aglomeracions que es produeixen durant el cap de setmana. La segona serà la del dissabte dia 18, que coincidirà amb la Nit dels Museus.

Durant aquestes dues nits, la plaça del Vi es convertirà en la "Plaça dels Museus" a través d'una projecció que es farà a la façana de l'Ajuntament. Tot observant aquestes imatges, gironins i vistants podran descobrir algunes de les peces que es poden visitar als museus municipals.