Un home multat amb 800 euros per tallar amb un vidre l'escorça d'un arbre a Salt ha recorregut la sanció als jutjats per aconseguir una rebaixa. L'Ajuntament de Salt el va multar el febrer de l'any passat per infringir l'article 11 de l'Ordenança Municipal de Convivència, que qualifica com a infracció greu "tallar, talar, arrancar branques d'arbres o arbustos, gravar o tallar l'escorça". L'home va recórrer la sanció al mateix ajuntament, que va desestimar el recurs. Finalment, va portar el cas al Jutjat contenciós-administratiu de Girona que ha estimat el recurs i ha rebaixat la sanció a 100 euros perquè considera que els desperfectes van ser "irrellevant" i en només un arbre.

El 2 de febrer del 2012 l'Ajuntament de Salt va imposar una multa de 800 euros a Juan José G. V. per infringir la normativa municipal de convivència. Concretament, per haver tallat l'escorça d'un arbre amb un vidre. Això suposa infringir l'article 11, que qualifica com a falta greu tallar, talar, arrancar branques d'arbres o arbustos o gravar o tallar l'escorça.

Per això, el consistori el va multar amb 800 euros per una infracció greu de l'ordenança. El sancionat va recórrer la decisió al mateix Ajuntament, que va desestimar el recurs de reposició en una resolució datada del 21 de març.

El multat va decidir portar el cas als tribunals i va presentar un recurs davant el Jutjat contenciós-administratiu 2 de Girona, que ha estimat en part el recurs. La sentència detalla que els desperfectes a l'arbre van ser "irrellevants" i que només va tallar l'escorça d'un sol arbre. Per això, rebaixa l'import de la sanció a 100 euros.

A més, la sentència recull que el mateix article de l'ordenança també tipifica com a infracció lleu "pujar als arbres, sotraguejar-los, tallar fulles, flors o fruits o gravar o tallar l'escorça". La sentència conclou que, en aquest cas, podrien haver qualificat la infracció com a lleu.

La decisió és ferma i no es pot interposar recurs.