Una suposada fuita de gas va fer desallotjar els 200 alumnes que hi havia ahir al matí a l'escola Eiximenis de Girona. Cap a dos quarts de deu del matí, la direcció del centre va decidir activar el protocol d'evacuació i tots els nens i nenes, des de preescolar fins a sisè, van sortir del centre tal i com els van indicar les seves mestres fins a la plaça Constitució, on van crear molta expectació.

La directora del col·legi, Montserrat Asso, va relatar que havien decidit activar el protocol perquè feia una "olor molt estranya, com de gas" i per això, un cop van estar tots els alumnes fora, els Bombers, la Policia Municipal, així com efectius dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins a la plaça Constitució, on es troba el centre, i van començar a inspeccionar-lo, però totes les lectures que van fer per detectar una fuita de gas van sortir negatives.

Tot i això, els nens van romandre fora del centre gairebé dues hores fins que també els tècnics de l'empresa subministradora de gas van inspeccionar la zona i el centre escolar. L'únic que finalment van detectar els tècnics és que l'olor procedia d'una fregidora que es va inutilitzar. L'escola va tornar a la normalitat al cap de dues hores i al migdia, quan els alumnes en sortien, explicaven als pares com havien viscut el matí "sense por però amb molta pudor al cole", descrivia un nen a la seva mare.