Totes les dades facilitades ahir per l'Ajuntament de Girona apunten a un augment de visitants a la ciutat durant aquest Temps de Flors respecte de l'any passat. Han pujat les pernoctacions als hotels, els àpats als restaurants, les visites ?guiades des del Punt de Benvinguda, els espectadors als actes culturals i als museus, el nombre d'autocars, els visitants arribats en tren i les consultes a l'oficina municipal de turisme de la Rambla.

L'Ajuntament va fer un primer balanç tot i que va evitar donar dades de visitants per no ser "inexactes", segons va dir l'alcalde, Carles Puigdemont. De fet, fer un recompte general és difícil. No obstant, es van donar multitud d'inputs que posen de manifest que aquest any la ciutat ha tingut més turistes que durant el mateix esdeveniment l'any passat.

Per exemple, el nombre de consultes a l'oficina de turisme de la Rambla ha crescut un 45%. Sobretot gràcies als caps de setmana i al dilluns i dimarts. El primer dia. es van atendre 996 persones, més fins i tot que pel Divendres Sant, que van ser 537. En total s'ha passat de les 3.870 atencions a 5.623.

L'ocupació hotelera ha arribat al 88%. Els caps de setmana s'ha assolit un ple quasi absolut i entre setmana s'ha variat entre el 75 i el 80%. Respecte a l'any passat, l'augment és d'entre el 15 i el 20%. Molts restaurants van fer el doble d'àpats que ?l'any anterior. Alguns van fer tres torns, en part gràcies als turistes francesos, que dinen més aviat. Els restaurants de l'Eixample també van notar aquests increments.

Pel que fa a autocars, segons dades de la policia, n'han parat a la ciutat 985, un 14% més que l'any anterior. Disset dels autocars van venir del Port de Palamós on es van parar diversos creuers. En total, van portar a Girona unes 300 persones. Les visites guiades s'han incrementat un 10,8% i el trenet ha transportat uns 6.200 turistes.

L'alcalde va destacar que l'èixt és deu a la promoció. "El camí és la promoció", va assenyalar. "Ho diuen els nostres pressupostos i ho seguiran dient", va apuntar. En aquest sentit va indicar que el turisme "és indispensable per l'equació que ens ha de fer sortir de la crisi". Va assegurar estar satisfet però no conformista: "No ens quedem amb l'autocomplaença". Respecte a les aglomeracions, va indicar que ?caldrà "una reflexió" en determinats punts (va citar el carrer de la Força) i que volen aconseguir que entre ?setmana la mostra sigui igual d'existosa que durant els caps de setmana.