Fil a l'agulla a la nova biblioteca provincial de Girona, a les antigues Casernes. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicar que ha rebut una carta del ministre de Cultura, José Ignacio Wert, on a preguntes del batlle gironí li confirma que les obres del futur equipament del carrer Emili Grahit es desenvolupen sense cap desviament en el calendari previst. En aquest sentit, assenyala que els treballs estaran finalitzats al mes d'agost.

Un cop això passi, per poder inaugurar les instal·lacions i posar-les en funcionament caldrà encara moblar la instal·lació (cadires, taules o estanteries, entre d'altres) i fer diferents trasllats. De fet, es tracta d'una operació a tres bandes. El fons de l'actual biblioteca de la Casa de Cultura es portarà a aquest nou equipament. Mentrestant, el material de la bibloteca Ernest Lluch del centre cívic Pla de Palau es portarà a la Casa de Cultura. El centre cívic guanyarà així espai per activitats pel barri i deixarà de ser biblioteca perquè es creu que el futur equipament de les Casernes, situat molt a prop, ja farà la funció. Tota l'operació portarà entre sis mesos i un any de feina.

L'alcalde va recordar ahir les dues comissions mixtes (Generalitat i Ajuntament). Una per als trasllats i una segona més important per la gestió de la nova biblioteca que permetrà compaginar les activitats i la programació d'aquest equipament amb la resta de biblioteques municipals. El projecte és de Mario Corea Aiello i Lluís Morán Molins. L'empresa Copcisa executa l'obra, amb un cost de 3.878.201 euros.