La fira Eco.Sí de Girona reconeixerà en la seva vuitena edició la cooperativa Som Energia, Triodos Bank, el periodista Jaume Barberà, la directora del Museu de la Confitura de Torrent, Georgina Regàs; i l'empresa Biospirit. Tots ells rebran avui a la tarda els premis Eco.Sí, que es lliuraran coincidint amb l'acte oficial d'inauguració. La fira ecològica obrirà les portes avui a les quatre de la tarda amb 131 expositors (alimentació ecològica i productes certificats per a la higiene i cosmètica, artesania, materials per a la bioconstrucció, energies renovables, roba i complements, estalvi i reciclatge, jocs, llibres i revistes, entre altres) i més de 100 activitats fins diumenge. Entre aquestes hi haurà sis àgores dinamitzades per un expert: Feminitat i salut, Emprenedors, Procés Constituent, Sobirania energètica i bioconstrucció, Economia del bé comú i Espiritualitat. Dissabte i diumenge la fira obrirà a les deu del matí i tancarà a les vuit del vespre.

Els premis Eco.Sí es van crear fa dos anys per reconèixer aquelles persones, empreses i entitats que treballen per a la cultura ecològica. En aquesta edició, els guardons reconeixeran la trajectòria personal de Georgina Regàs, impulsora del Museu de la Confitura de Torrent i que, a més, apadrina aquesta edició.

També es premiarà la cooperativa de consum Som Energia, que ha superat els 8.000 socis a tot l'Estat; l'empresa de Celrà Biospirit, dedicada a la comercialització de productes ecològics; i Triodos Bank, que recentment ha obert delegació a la ciutat de Girona. A títol individual, rebrà també el premi Eco.Sí el periodista Jaume Barberà.