La Fira de l'ecologia de Girona. Ecó.sí, va arrancar ahir amb bona acollida en el que és ja la vuitena edició. El Palau de Fires acull 131 expositors ambp roducres d'alimentació, bioconstrucció, aigua, economia i salut. També es prevuen més de cent activitats. En la primera jornada es van lliurar els premis Eco.Sí a la cooperativa Som Energia, Triodos Bank, el periodista Jaume Barberà, la directora del Museu de la Confitura de Torrent, Georgina Regàs; i l'empresa Biospirit. La inauguració de la fira va anar a càrrec de l'alcalde, Carles Puigdemont, i també hi va haver una actuació de la Coral Geriona Juvenil.

Enguany la fira comptarà amb sis àgores: feminitat i salut, emprenedors, Procés Constituent, sobirania energètica i bioconstrucció, Economia del Bé Comú i espiritualitat. Totes coordinades per un expert. Ahir es va fer la primera, sobre feminitat i salut, en la qual va participar l'antropòloga Sophia Style.

La jornada també va comptar amb la presentació de la denominada Economia del bé comú, que va comptar amb la participació del periodista Jaume Barberà.

Pel que fa a la jornada d'avui, el plat fort serà l'àgora d'economia sostenible on s'espera un diàleg amb l'econmista i president de Justícia i Pau Arcadi Oliveres i el sostdirector de Triodos Bank i autor de Diner i consciència, Joan Melé, que es farà al Palau de Congressos. Avui també hi haurà àgores, a la tarda: emprenedors, Procés Constituent, sobirania energètica i bioconstrucció i Economia del Bé Comú. En paral·lel hi ha diferents xerrades de temàtica molt diversa.