"Ja era hora que als barris se'ns consultés, sobretot els de la perifèria. Nosaltres som els que coneixem els problemes reals i sabem quines necessitats són prioritàries". L'opinió del president de l'Associació de Veïns de Palau-sacosta, Romà Monreal, és compartida per bona part dels representants veïnals de Girona: els pressupostos participatius són una bona manera d'involucrar els veïns en la presa de decisions sobre el barri i de tenir capacitat de decisió sobre quines obres s'han de prioritzar a cada zona. Aquesta prova pilot de participació ciutadana, tanmateix, també genera dubtes, ja que alguns presidents opinen que hi ha poc temps per al procés participatiu i temen que el repartiment de diners i projectes pugui crear tensions entre barris. Per això, estaran molt atents al desenvolupament del procés.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Girona, Josep Maria Castanyer -president també de la del Pont Major-, creu que aquesta serà "la primera experiència participativa, encara que amb un esquema representatiu", i la considera "un assaig" de cara a futures edicions. En canvi, el president de Santa Eugènia, Ramon Macaya, alerta que tot el procés s'ha dut a terme massa ràpid i que pot dur a situacions "delicades" entre barris -o fins i tot dins d'un mateix- a l'hora de decidir els projectes. A més, veu "insuficient" la proposta, ja que creu que no s'hauria de dedicar-hi només un milió d'euros sinó que cada barri hauria de decidir com s'inverteixen tots els diners que s'hi destinen.

Finalment, el president de Montilivi, Ramon Ternero, alerta que aquest model es pot acabar quan algun partit tingui majoria absoluta, i per això creu que hauria de quedar garantit d'alguna manera.