La 8a edició de la fira referent de la cultura ecològica gironina, l'Eco.Sí, ha tancat aquest diumenge les seves portes amb uns 8.000 visitants, una xifra similar a l'any passat. Un dels àmbits més exitosos ha estat els nous espais de debat i reflexió, àgores, que han tractat temes com feminitat, salut, emprenedors o sobirania energètica amb personalitats com el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, o el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé. "Era una prova pilot però ens ha deixat clar que hem tirar per aquest model de cara a l'any vinent", ha explicat el codirector de la fira, Oriol Costa. El saló ha tingut 131 expositors i més de 100 activitats com tallers de cuina i confitures.

"Els tallers de cuina o de confitures han estat algunes de les activitats amb més afluència de visitants", ha puntualizat Costa. En total, unes 8.000 persones han visitat des d'aquest passat divendres i fins diumenge els 131 expositors del saló i han gaudit amb les xerrades i propostes ecològiques. Totes les activitats s'han estructurat al voltant de diverses temàtiques com salut, educació, bioconstrucció, agricultura, alimentació, energies alternatives, aigua i la dona.

Una de les principals novetats han estat les 'àgores', uns espais de reflexió i debat on tothom podia participar. En total unes 700 persones han volgut parlar sobre temes tant diversos com feminitat i salut, emprenedors, procés constituent, sobirania energètica, bioconstrucció, economia del bé comú o espiritualitat. Un dels debats centrals es va fer aquest dissabte i anava a càrrec del president de Justícia i Pau i impulsor del Procés Constituent, Arcadi Oliveres, i el subdirector de Triodos Bank, Joan Melé, a l'Auditori de Girona. A més, en aquest espai els visitants han pogut escoltar la veu del monjo tibetà i diputat per Europa del govern tibetà a l'exili, Thubten Wangchen, del periodista Jaume Barberà i de la coneguda Sophia Style.

"En principi es tractava d'una prova pilot però quan hem vist la seva gran acceptació tenim clar que cal potenciar això en les properes edicions", ha explicat el codirector. A més, la fira ha comptat amb més d'un centenar d'activitats complementàries per a tots els públics com demostracions gastronòmiques, activitats infantils, conferències o un espai dedicat als emprenedors que volien fer nous contactes. "Cada cop la població està més conscienciada sobre la necessitat de ser més sostenibles", ha comentat Costa. "Abans l'Eco.Sí estava pensada com un lloc on plantar llavors, ara ja podem dir que es tracta d'un planter, les idees inicials han arrelat i s'estan consolidant", ha afegit.

A més, el saló també ha ofert actuacions musicals a càrrec del cantautor Eduard Canimas, Ari Gato, la coral Geriona Juvenil, Jordi Esteban i Pep Aymerich.