El PSC de Girona ha denunciat que l'equip de govern de CiU ha incomplert dos terços de les mocions aprovades pel ple municipal durant els dos anys que porten de mandat. Segons els socialistes, durant aquest mandat s'han presentat 72 mocions de tots els partits, de les quals 45 s'han aprovat i, d'aquestes, 29 no s'han acabat duent a terme. Per això, el PSC ha presentat una moció al proper ple municipal per tal de demanar que l'equip de govern doni compliment a les mocions.

La portaveu socialista, Pia Bosch, s'ha mostrat preocupada pel "baixíssim grau de compliment de les mocions", especialment d'aquelles relacionades amb la lluita contra la pobresa i la reactivació de l'economia. Segons Bosch, algunes de les mocions presentades pel PSC i aprovades pel ple, com ara la creació d'un pla de xoc contra la pobresa infantil, són indiscutiblement urgents. La portaveu socialista lamenta que moltes de les mocions que no s'han portat a terme feien referència a "temes prioritaris", com ara la reactivació econòmica, la lluita contra l'atur o la pal·liació dels efectes de la crisi sobre la població gironina.

"L'equip de govern s'ha omplert la boca amb la participació ciutadana, però la primera és el compliment dels acords que es produeixen al ple", assenyala Bosch. En el cas del PSC, assegura que només s'ha complert una de les vuit mocions aprovades sobre la lluita contra la pobresa i la reactivació econòmica. La única que s'ha complert, diuen, és donar continuïtat al Casal Sant Jordi i al Centre de Dia de Santa Eugènia. Els socialistes denuncien que no s'han tirat endavant, en canvi, la redacció d'un pla local d'inclusió social i lluita contra la pobresa (aprovada el juny de 2012), la reclamació del deute a la Generalitat (novembre de 2012) o el pla de xoc contra la pobresa infantil (desembre de 2012), entre altres.

En conjunt, el PSC denuncia que CiU ha incomplert 29 de les 45 mocions presentades pels diferents grups i aprovades pel ple municipal. Per tal de desencallar la situació, el PSC ha presentat una moció on demana que es creï una taula amb representants de tots els grups municipals per tal de comprovar quins punts aprovats de les mocions presentades no s'han tirat endavant i fer un calendari per a implementar-les. A més a més, també demanen que l'equip de govern "endegui de manera immediata l'encàrrec democràtic que entitats i grups municipals li han encomanat com a mandat quan van ser aprovades al plenari municipal".

La llista de les mocions aprovades i no complertes inclou la constitució d'un grup de treball entre Ajuntament i Generalitat per la posada en servei de Rodalies, presentar dos plans de dinamització comercial als barris de Pont Major i Montjuïc, recuperar la regidoria de Cooperació i Solidaritat i la construcció del nou Trueta i el campus de salut al nord de la ciutat, entre altres.