Després de les crítiques que el pla de xoc de l'oci nocturn de Girona ha aixecat entre els empresaris del sector, els veïns afectats han assenyalat que l'horari de les terrasses, en realitat, s'ampliarà -ja que actualment s'han de tancar a les deu, i ara podran romandre obertes fins a entre mitjanit i dos quarts de dues- i es legalitzarà, ja que actualment la majoria de terrrasses obren fins més tard del permès. A més, recorden als empresaris que no estan en contra d'aquest tipus de locals i negocis, "sempre i quan compleixin amb totes les normatives legals vigents (horaris, aforaments, seguretat) i n'assumeixin les responsabilitats no escrites, però que clarament es deriven de la seva activitat". Segons indiquen, el dret al descans és un dret fonamental sense ànim de lucre, "a diferència dels negocis d'oci nocturn".

Els representants de les cinc associacions -Barri Vell-Força, Barri Vell-Sant Fèlix, Devesa-Güell, Mercadal i Figuerola-Bonastruc- es van reunir ahir per replicar als empresaris de l'oci nocturn, que en els darrers dies s'han mostrat en desacord amb el pla de xoc argumentant que tindran pèrdues de fins a un milió d'euros i demanant que els deixin obrir mitja hora més. Els afectats afirmen que els veïns "som ciutadans de Girona amb tots els dret i deures que això comporta", i recorden que les activitats d'oci nocturn també els causa a ells perjudicis econòmics, tot i que alguns són difícils de comptabilitzar. "Quin cost té la falta de rendiment a la feina per no descansar a les nits?", es pregunten, afegint: "Quin cost té que et puguin acomiadar d'aquesta feina per la manca de rendiment?". Els afectats també indiquen que, a causa dels sorolls i l'incivisme nocturns, els infants poden rebaixar el seu rendiment escolar i els veïns poden contraure malalties derivades de la manca de son.

A més, recorden que la manca de control sobre l'oci nocturn provoca encara més costos, com ara mobilitzar brigades de neteja extres per ta de garantir els índex de salubirtat necessaris, i que les drogues i l'abús d'alcohol tenen conseqüències sobre la salut pública, així com les agressions sexuals i les baralles. D'altra banda, subratllen que els actes de vandalisme sobre els béns públics com papereres i senyals trencades, contenidors buidars o bancs malmesos, entre altres, també tenen un cost, i alerten que moltes vegades també es cometen actes vandàlics sobre béns privats, com ara cotxes o motos. Això, indiquen, té el cost de destinar més dotacions policials per vetllar per la seguretat ciutadana.