La titular del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha anul·lat la multa de 4.500 que el Departament d'Interior va imposar als suposats organitzadors de la manifestació antifeixista que va recórrer els carrers de Salt (Gironès) el 27 d'agost del 2011. La jutgessa ha dictat sentència de viva veu al final de la vista, que s'ha fet aquest dimarts al Palau de Justícia de Girona. Interior va sancionar Mostafà Shaimi i Sílvia Rispau perquè creia que eren els responsables d'organitzar, sense demanar permís, la manifestació antiracista en un moment de tensió veïnal a Salt. Una quinzena de persones s'han concentrat a l'entrada de la sala de vistes per donar suport al multats.

El Departament d'Interior, llavors encapçalat per Felip Puig, va imposar una sanció global de 4.500 euros als suposats organitzadors de la manifestació antifeixista que es va fer a Salt l'agost del 2011. En aquell moment, Puig va justificar l'import de la sanció per l'actitud "hostil i agressiva" dels maniestants i perquè assegurava que la mobilització no es va comunicar "en els termes i terminis que fixa la llei".

Aquesta manifestació es va convocar com a resposta a la concentració que el partit de caire racista Plataforma per Catalunya (PxC) havia convocat a la població. Salt havia viscut en els darrers mesos episodis de tensió i conflicte entre veïns i la manifestació volia mostrar el rebuig frontal a les actituds feixistes i racistes. Interior va prohibir la concentració de PxC, que finalment va suspendre la convocatòria, però el col·lectiu antifeixista va decidir mantenir la seva manifestació tot i que no havien demanar cap autorització prèvia.

El lletrat dels dos multats, Benet Salellas, ha recordat que a Girona es fan moltes concentracions i mobilitzacions sense demanar permís ni a la policia ni al Departament d'Interior. A més, creu que Interior va multar dos reconeguts activistes de la zona sense identificar-los 'in situ' i sense saber si realment eren els organitzadors de la concentració.

Els dos multats van decidir recórrer la multa i, de la mà del lletrat Benet Salellas, han arribat al jutjat Contenciós Administratiu número 2 on aquest dimarts el cas ha arribat a judici. Durant la vista, l'instructor de l'atestat que van redactar els Mossos d'Esquadra durant la manifestació ha explicat que va anar plasmant al document el que veien els agents que seguien la mobilització.

Tot i això, la jutgessa ha ressaltat que l'atestat està redactat sempre de forma "impersonal" sense identificar qui són els agents testimonis de cada fet. Per això, com que es podria tractar d'una denúncia "anònima", sense denunciant darrere, ha avançat que anul·la la sanció. "Volem creure que s'ha agafat a una qüestió tècnica per donar la raó al fons de la qüestió", ha conclòs Salellas.

A les portes del Palau de Justícia s'hi han concentrat una quinzena de persones que han donat suport als dos multats, que finalment no hauran de pagar solidàriament els 4.500 euros que els havia imposat Interior.