El Fòrum Impulsa va tancar la quarta edició instant joves, empreses i societat a passar a l'acció per superar la crisi econòmica. L'acte de cloenda va servir de plataforma per posar de relleu el concepte transversal que va presidir totes les ponències: "compromou-te" (una paraula creada amb la unió de compromís i moviment per passar a l'acció). Mitjançant aquest principi, i fent servir les xarxes socials, la Fundació Príncep de Girona va demanar a tots aquells que vulguin implicar-s'hi que facin públic el compromís que han adquirit. Una empresa que creï llocs de treball per a joves o un emprenedor que innovi en qualsevol camp són alguns dels exemples que es poden compartir per animar més gent a perdre la por.

El risc del compromís estèril

"El compromís sense acció és estèril; l'acció sense compromís és intranscendent". Aquesta és la màxima que la Fundació Príncep de Girona va voler fer arribar als més de 1.600 assistents que van seguir les ponències del quart Fòrum Impulsa. "Allò que volem és esperonar les persones perquè adoptin compromisos concrets i reals en favor dels altres", va explicar el director executiu del Fòrum, Salvador Maneu.

Aquesta havia estat ja la idea del discurs d'obertura de la segona jornada del Fòrum, a càrrec del Príncep Felip. El Príncep va reclamar la "col·laboració" com a eina fonamental per impulsar el creixement: "És la col·laboració i la unió de tants talents allò que ens mou i ens omple d'esperança", va dir. Felip de Borbó, i va recordar que "vivim en temps complexos i els joves ho sabeu molt bé" i va apuntar que només amb un esperit de col·laboració poden assolir-se els projectes". Al seu parer, aquest esperit ha de venir acompanyat d'"ànim constructiu i d'una actitud de superació". Tampoc va deixar de banda el "compromís" i la "determinació" entre altres, que han de servir com a eines per arribar a l'èxit.

El futur del Fòrum

El Príncep va desitjar que Fòrum Impulsa serveixi per generar "una unió dinàmica" que passi de talents sèniors a júniors fins a forjar "una cadena, una xarxa inacabable que es regenerarà per si sola". En aquest sentit, va posar de manifest que "és la col·laboració i la unió de tants talents el que ens mou i ens omple d'esperança".

Com ho va fer en la jornada inaugural, va dirigir-se directament als joves per elogiar-los i dir que les seves "idees i opinions", la seva "perspectiva, tan nova i necessària" és, "amb tota seguretat, el primer pas per a les solucions que sorgiran durant les properes hores" -en referència a les propostes del ponents per al futur.

Respecte al futur del Fòrum, va indicar que la Fundació vol que la ciutat es converteixi en un "referent, nacional i internacional, d'iniciatives i projectes de la joventut i treballa per a aconseguir-ho. I va insistir que Girona i les seves comarques han de tenir en el Fòrum un tret més per afegir en les seves "senyes d'identitat com a lloc de trobada d'idees i de debat".