L'acord entre l'Obra Social La Caixa i l'Ajuntament de Girona estableix que tots els diners que el consistori pagui per llogar el local del carrer Grober, al barri del Mercadal, es destinaran a fomentar la creació de llocs de treball per als aturats de llarga durada i de més de 45 anys. Així ho va explicar ahir el regidor de Serveis socials de Girona, Eduard Berloso, en una assemblea celebrada a la tarda a l'esplai on es va exlicar el futur de l'equipament.

Berloso va confirmar el que havia avançat Diari de Girona. L'Ajuntament pagarà 7.500 euros al mes perquè el local continui obert un any mes a l'espera que l'Ajuntament pugui fer obres a l'antiga central del Molí del carrer Santa Clara, on s'huaurien de traslladar-hi a partir del juny o juliol de l'any vinent. En total, doncs, seran 90.000 euros que en paraules del representant municipal no se'ls quedarà la Caixa si nó que es reinvertiran per millorar la qualitat de vida dels gironins impulsant un projecte d'inserció laboral a Girona.

Es tracta d'un projecte que posarà en marxa el Consell Municipal de Cohesió Social a través de les entitats socials gironines per fomentar la creació de llocs de treball per als aturats de llarga durada i de més de 45 anys.

A més, l'Obra Social La Caixa posa a disposició de totes les persones grans gironines l'EspaiCaixa Girona, un centre de nova generació que, en els seus dos primers anys d'experiència, ha atès 21.000 gironins i ha registrat 60.000 participacions en les activitats que s'hi organitzen.

D'aquesta manera, els usuaris del centre, majoritàriament els 766 socis del l'Associació de Gent Gran del Barri Vell del Mercadal, podran estar un any més al local del carrer Grober.

Amb l'acord es posa punt i final a un període d'impàs i negociacions després que l'Obra Social hagués anunciat que el 31 de juliol es quedava el local i que, per tant, els usuaris ja no podrien anar-hi. L'Ajuntament va anunciar que la gent gran podria anar al Molí, però que no estaria a punt fins a meitat de l'any vinent. Mentrestant, això no succeïa va prometre que buscaria un local temporalment. Després de l'acord, doncs, no caldrà trobar aquest espai. Les negociacions que han culminat amb el pagament dels 7.500 euros al mes, havien arrancat amb una oferta de 3.000 euros mensuals per part de l'Ajuntament, mentre que l'Obra social demanava 12.000 euros.

Alguns assistents a l'assemblea van qüestionar que les obres al Molí estiguin enllestides el juny de l'any vinent. Berloso però, va assegurar que calia confiar en les previsions fetes pels tècnics municipals i va assegurar que ja s'està redactant el projecte. Un edifici, que segons va dir tindrà aire condicionat, calefacció i ascensor. Unes paraules que van arrancar aplaudiments. No obstant això, va assenyalar que si hi havia algun entrebanc, la gent podria seguir al local del carrer Grober.