Un total de 16 participants del programa d'inserció sociolaboral per a persones privades de llibertat del programa "Reincorpora" de la Fundació La Caixa han iniciat, als diferents Casals Municipals de l'Ajuntament de Girona, una Campanya de Recollida d'Aliments i Productes d'Higiene per als Centres de Distribució d'Aliments de Girona durant la primera quinzena d'aquest mes de juliol.

Des del passat mes d'abril fins el pròxim octubre, Càritas Diocesana de Girona participa com a entitat col·laboradora del programa. En concret, "Reincorpora" posa a l'abast de persones privades de llibertat un itinerari de reinserció que es divideix en tres fases. La primera, contempla un curs teòrico-pràctic de mosso de magatzem especialitzat a la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona -FOEG. Respecte a les altres dues fases, contemplen una formació en valors i un itinerari personalitzat cap a la inserció laboral.

La campanya de recollida d'aliments és fruit de l'activitat d'aprenentatge i servei que aquests participants desenvolupen en el marc del programa. Això els permet posar a la pràctica els coneixements adquirits al curs de mosso de magatzem, així com treballar tota una sèrie d'actituds i valors fonamentals per realitzar una futura tasca laboral.

Sota el lema "La fam no fa vacances", la recollida d'aliments i productes d'higiene es mantindrà als Casals Municipals de l'Ajuntament fins el 19 de juliol i s'hi poden portar diversos aliments i productes d'higiene.