L'Ajuntament de Girona ha començat a treballar per elaborar el Pla local d'adaptació al canvi climàtic que inclogui actuacions que busquin l'eficiència i l'estalvi. El primer tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega, va presentar el projecte de redacció del Pla, en un acte en el qual també hi va assistir el director de l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic de la Generalitat, Salvador Samitier.

Samitier va destacar la "necessitat" d'aquest tipus de planificació per assegurar el manteniment dels serveis públics i, en aquest sentit, va subratllar "el caràcter pioner de Girona en relació amb la mitigació i l'adaptació al canvi climàtic". Fàbrega va ressaltar que "les actuacions que es fan per mitigar i adaptar-se al canvi climàtic són en la seva majoria actuacions que generen una millora en l'eficiència del servei i, al mateix temps, contribueixen a una millora econòmica".

El pla buscarà coordinar accions municipals actuals i futures en relació amb la gestió del cicle de l'aigua, la gestió dels jardins i parcs públics, la prevenció d'incendis forestals i la salut pública. Es preveu tenir la primera versió al setembre.