A través d'una interlocutòria notificada ahir, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona va resoldre mantenir la suspensió de l'ordre de precinte de les dues terrasses de l'establiment River Café, precintades per l'Ajuntament de Girona el passat 27 de juny. La mesura va provocar que els serveis jurídics de la Fecasarm procedissin a interposar un contenciós administratiu davant el jutjat, des d'on van sol·licitar la mesura cautelar de desprecinte. Una demanda, aquesta, que va ser acordada el 28 de juny.

La decisió del jutge arriba després de considerar que la resolució sancionadora de l'administració es troba "mancada de fonemantació". A més, la interlocutòria destaca que, segons el contingut de l'Ordenança Municipal, la possible sanció a imposar en cas que finalment s'acredités la infracció seria "únicament econòmica".

D'aquesta manera, doncs, les terrasses de l'establiment podran seguir desenvolupant la seva activitat sigui quin sigui el resultat del procediment judicial, tenint en compte que, en el pitjor dels casos, la resolució podria acabar amb la imposició d'una multa econòmica però en cap cas amb un tancament.

Des de la Fecasarm van valorar "molt positivament" la resolució, al·legant que aquesta "evita els greus perjudicis que hauria provocat mantenir la terrassa clausurada i precintada preventivament durant tota una setmana tal i com imposava l'Ajuntament".