L'Ajuntament de Salt (Gironès) mantindrà fora de les reunions de la Taula d'Habitatge a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) fins que l'entitat canviï la seva representant, Marta Afuera. El consistori assegura que han pres aquesta decisió perquè la portaveu de la plataforma a Girona utilitza un llenguatge "groller, amenaçant" i insulta a diversos tècnics municipals i dels serveis socials. En un breu text, el consistori ressalta que l'actitud "destructiva" d'Afuera fa "impossible" treballar de forma eficient. La substitució d'Afuera havia estat demanada diverses vegades pel consistori saltenc i en les últimes reunions de l'òrgan havia assistit una altra persona.

"Els insults i el llenguatge groller i amenaçant de Marta Afuera, representant de la PAH a la Taula d'Habitatge de Salt, han desencadenat la decisió de l'Ajuntament de no tornar a convocar-la a aquest òrgan". Així ha argumentat el consistori de Salt la decisió de vetar a Afuera de les reunions de la Taula d'Habitatge de Salt i no tornar a convocar l'associació fins que escullin un nou representant.

Segons l'Ajuntament, els assistents - tècnics municipals i membres dels serveis socials- que assisteixen a les reunions tècniques i polítiques de l'òrgan han rebut insults i expressions despectives per part d'Afuera. El consistori assegura que la portaveu de la PAH a Girona manté un comportament "groller, amenaçant i utilitza un llenguatge insultant sense cap respecte per als altres membres de la taula". A més, segons els membres de l'òrgan, la representant també té una "actitud destructiva" amb les iniciatives i es nega a compartir informació de "casos que presumptament coneix" amb els altres membres de la taula. Per això, asseguren que el comportament d'Afuera "impossibilita" treballar de forma constructiva.

La substitució d'Afuera havia estat demanada per l'Ajuntament de Salt diverses vegades anteriorment i a les darreres reunions hi havia assistit una altra persona en nom de la PAH. Des de Salt recorden que Afuera també ha tingut conflictes amb regidors de l'Ajuntament de Girona per les seves formes i llenguatge amenaçant.