El centre de Girona acollirà ens els propers mesos una desfilada "original i creativa" de bicicletes i un concurs de fotografies d'Instagram de ciclistes disfressats per fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport a la ciutat. El projecte 'Girona Cycle Sexy' rebrà un pagament de 7.000 euros de fons europeus per promoure la mobilitat amb un transport verd. La iniciativa, promoguda per l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), i que té el suport de Mou-te en Bici i l'Oficina Verda de la Universitat de Girona, ha guanyat un dels 18 premis europeus de la campanya de la Comissió Europea de mobilitat sostenible 2013.

El projecte 'Girona Cycle Sexy' pretén fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat proposant convertir-la en un element de moda i estil. La iniciativa vol visualitzar la bicicleta com un mitjà de transport divertit i atractiu, que es pot utilitzar amb qualsevol tipus de roba.

Fixant-se en el model d'altres ciutats com Copenhaguen o Amsterdam, la idea és promoure activitats que facin que aquest tipus de transport sigui atractiu pels ciutadans, especialment pels més joves. Actualment, la bicicleta només suposa el 2,3% dels desplaçaments per la ciutat de Girona.

Els actes de la 'Girona Cycle Sexy' començaran a finals d'aquest 2013, però es concentraran durant el 2014. Un dels més destacats és la intenció d'organitzar una desfilada de bicicletes pels carrers del centre de la ciutat en què es premiarà "l'originalitat i la creativitat de les propostes que englobin art i moda". A més, també es preveu un concurs de fotografies via Instagram en què els ciclistes s'hauran de disfressar i compartir la seva imatge a les xarxes socials.

La Comissió Europea ha premiat en el marc de la seva campanya de promoció de la mobilitat sostenible 18 projecte europeus. El de Girona és l'únic que ha aconseguit finançament a l'estat espanyol, i comparteix premi amb projectes d'Holanda, Bèlgica, Àustria, Suècia o Irlanda.

L'eurocomissari de Transports, Siim Kallas, ha assegurat que promoure una cultura de mobilitat sostenible és "un repte" a la Unió Europea i que hi ha "un número important d'europeus que estan disposats a encarar-lo". "El que volem és donar suport a tants projectes com sigui possible i ajudar-los a emprendre canvis positius profunds", ha dit.