L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha alertat que una empresa utilitza "una pràctica poca ètica" per una campanya comercial per vendre els productes i equips a través d'un anàlisis d'aigües. El consistori, a més, ha recordat que aquesta societat no té cap relació amb la companyia Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, S.A.

Aquesta empresa truca a les llars identificant-se com "d'Aigües de Sarrià" i asseguren que faran gratuïtament un mostreig de l'aigua de casa que servirà posteriorment per intentar convèncer al ciutadà que l'aigua de consum públic no reuneix les garanties de qualitat i potabilitat.

L'Ajuntament considera que "aquesta és una pràctica impròpia de procedir d'un servei públic que obeeix exclusivament a interessos comercials", ja que utilitza aquest sistema per vendre equips i productes, fent ús d'una informació poc veraç.

A més, el consistori assegura que l'aigua que subministra el servei municipal d'abastament d'aigua de consum públic, gestionat per Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter, S.A. "és d'una gran qualitat i reuneix les característiques sanitàries i de qualitat que regula la legislació vigent en aquesta matèria i el seu ús no fa necessaris en absolut equips que modifiquin o alterin les seves característiques, segons afirma la companyia".

També adverteix que ni ven equips de tractament d'aigües, ni fa anàlisis in situ als domicilis particulars avalant campanyes comercials de cap tipus.