L'Ajuntament de Girona i la Comissió de La Copa han arribat a un acord perquè aquesta comissió sigui l'encarregada d'organitzar i fer-se càrrec de les actuacions musicals previstes per al dissabte 2 de novembre, en el marc de les Fires de Sant Narcís d'aquest any.

La regidora d'Ocupació i Empresa del consistori gironí, Marta Madrenas, valora positivament l'acord, en relació amb la col·laboració amb les entitats, i considera que fa "sostenibles" les Fires "en un període de contractació pressupostària en què els recursos públics es destinen principalment a satisfer necessitats bàsiques". La tinenta d'alcalde també destaca el fet que es puguin portar a terme actuacions el segon cap de setmana, fet que "contribueix a dinamitzar l'activitat econòmica de la ciutat".

Pel que fa a la Comissió de La Copa, una agrupació d'entitats que gestiona l'espai de les barraques, l'entitat s'ha compromès formalment a presentar "una oferta musical de qualitat, al nivell de la programació que porta a terme l'Ajuntament, i a aportar-hi els recursos econòmics que siguin necessaris".

Respecte al consistori, aquest col·laborarà en la realització del concert pel que fa a la cessió de l'equipament muntat per a les altres actuacions, la qual cosa engloba l'escenari i l'equip de so.

D'altra banda, es pretén obrir un període de reflexió amb les entitats de la ciutat per tal que elaborin noves propostes d'activitats per a La Copa. L'objectiu és que aquesta activitat esdevingui un espai obert a diferents públics i usos, més enllà dels habituals concerts i la venda de begudes i entrepans.

Girona Avança, el precursor

L'organització de la Comissió de La Copa pren el relleu a la gestió impulsada l'any passat per l'Associació Girona Avança, que aglutina restaurants, hotels, comerços i el Mercat del Lleó. En aquest sentit, l'entitat també va assumir el cost dels actes del segon cap de setmana a la zona de les barraques gironines, una iniciativa que va allargar les Fires dos caps de setmana. L'associació es va fer càrrec de la programació de les nits del 2 i 3 de novembre, i va donar continuïtat a unes fires que l'Ajuntament havia limitat a un cap de setmana.

Especialment notori va ser el concert organitzat la darrera nit a la Copa. En aquest sentit, des de Girona Avança es va projectar "Enfirats", un acte solidari a favor del Banc dels Aliments que va comptar amb diferents vies per fer aportacions. Hi havia, per exemple, un punt de venda de samarretes al costat de la taula de so.

Hi van actuar set grups que van renunciar al catxet tot i que l'entitat es va fer càrrec del seu desplaçament, de l'allotjament i de les dietes.