El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Girona va valorar ahir els dos anys de legislatura municipal i va fer especial èmfasi en el "deteriorament del diàleg" entre l'equip de govern i l'oposició durant els darrers mesos. La portaveu del grup, Concepció Veray, acompanyada de la regidora Cuca Mascort, va demanar a l'alcalde "que canviï i recuperi aquella actitud que va tenir durant el primer any de mandat en què practicava el diàleg constantment, a diferència d'ara". Va ser aquell primer any quan, precisament, els populars van pactar amb CiU les ordenances i els pressupostos per al 2012.

"Girona ha deixat de ser la ciutat dels pactes per passar a ser la ciutat de les sorpreses", va indicar Veray en referència a "punts de l'ordre del dia que l'equip de govern dóna per fet que s'aprovaran al ple i no s'aproven", com va passar inicialment amb la compra de contenidors o amb els pressupostos de l'any 2013. "Hi ha temes que cal parlar-los molt bé per tal que puguin tirar endavant, especialment si el govern està en minoria", va explicar.

Veray creu que el govern "ha creat situacions rocambolesques, com per exemple amb el pressupost participatiu", i va dir que "aquells que van pactar aquest pressupost participatiu amb l'equip de govern, en aquests moments són les forces polítiques que no veuen bé ni donen suport a res que tingui a veure amb el procediment que s'ha seguit per tirar-lo endavant".

Prioritzar la recuperació

En l'aspecte econòmic, els populars consideren que l'equip de govern encara pot treballar més intensament per la recuperació econòmica, "que és la prioritat en aquests moments", i van posat de manifest que "van començar apostant molt fort per l'agència de promoció econòmica de la ciutat i el pla estratègic, però tant una cosa com l'altra han quedat oblidades". Veray també va recordar que el PP va pactar amb l'equip de govern dos plans de dinamització comercial al pressupost del 2012, però a hores d'ara només s'ha començat a treballar recentment el del Pont Major i encara resta a l'espera el de Montjuïc.

Les regidores del PP també es van mostrar preocupades per la problemàtica que han generat els nous horaris de les terrasses.

D'altra banda, Veray va fer referència a grans projectes de la ciutat que de moment estan per definir, com el nou Trueta. "Ens queda la sensació que amb tot allò que depèn de la Generalitat l'alcalde mira cap a un altre costat i només reclama tot allò que no depèn d'un govern que sigui del seu color polític", va reflexionar la portaveu popular. També va citar la nova estació d'autobusos, l'escola del Bosc de la Pabordia i l'ampliació del CAP Montilivi. Veray va recordar que queda pendent d'explicar què vol fer amb l'edifici de l'antic cinema Modern o amb la casa Pastors.