La Generalitat ha licitat les obres que han de permetre construir la sala polivalent-gimnàs, els vestidors, els porxos i la pista exterior del CEIP Pericot de Girona. El preu de sortida és d'uns 936.000 euros (que inclou els 162.500 euros de l'IVA) i es preveu que els treballs per construir aquest seguit d'equipaments esportius pugui començar al novembre.

Les previsions són que les construccions estiguin enllestides a l'agost de l'any vinent. D'aquesta manera, les instal·lacions ja podrien començar a utilitzar-se per al curs 2014-15.

El nou CEIP Pericot es posarà en funcionament aquest setembre, quan després de molts anys els estudiants podran deixar els barracons de Palau que durant anys han estat les seves aules. Durant molt de temps, hi havia hagut el temor que l'edifici esportiu previsit al projecte no acabés tirant endavant. No obstant, amb la licitació recent de la Generalitat s'esvaeixen els dubtes i el centre educatiu podrà disposar de les instal·lacions promeses.

L'Associació de Veïns de Montilivi, on hi ha haurà l'equipament escolar sempre havia demanat que les entitats del barri puguin utilitzar les instal·lacions esportives quan aquestes entressin en funcionament. Ahir la regidora d'Educació i Esports de Girona, Isabel Muradàs, va assegurar que així serà. "L'equip de govern sempre ha pensat en els efectes multiplicadors de les inversions", va indicar. Un equipament esportiu doncs, que tal com ha exposat la representant muncipal seran utlitzades "per l'escola, el barri i la ciutat, per aquest ordre per poder treure-li el màxim rendiment possible".

La part esportiva de l'escola pericot es construirà en un lateral de la finca, en paral·lel al carrer Ullastret. La superfície a urbanitzar afecta uns 2.000 metres quadrats hi inclourà la citada sala polivalent- gimnàs amb un escenari per a ús esporàdic de sala d'espectacles.

També s'hi preveuen vestidors i dos magatzems. L'exterior estarà protegit de la pluja per porxos i també hi haurà aules exteriors infantils, un espai d'horta, una zona de jocs de primària i una pista poliesportiva.