Salt espera que l´edifici del Gegant del Rec tingui avantprojecte aquest any

El director general de Centres Públics de la Generalitat i la subdirectora general visiten els terrenys del futur equipament educatiu

22.07.2013 | 07:35
Visita dels càrrecs de la Generalitat als terrenys del futur edifici.
Visita dels càrrecs de la Generalitat als terrenys del futur edifici.

L'Ajuntament de salt espera que abans d'acabar aquest any pugui signar-se el protocol a tres bandes (Generalitat, Universitat de Girona i Ajuntament) que serveixi per posar fil a l'agulla a la construcció de l'edifici de l'escola el Gegant del Rec, actualment en barracons. El regidor d'Ensenyament, Robert Fàbregas, confia que abans d'entrar al 2014 ja es pugui tenir també un avantprojecte.
Precisament aquest dijous, el director general de Centres Públics de la Generalitat, Josep Roig, acompanyat de la subdirectora general, Núria Ivern i el delegat d'Ensenyament, Albert Bayot, va visitar els terrenys on es construirà el futur centre d'en Gegant del Rec juntament amb el regidor d'Ensenyament de Salt, Robert Fàbregas.
La intenció de l'Ajuntament és que l'any 2014 hi hagi una partida per poder iniciar els treballs. La futura construcció d'aquest equipament té la particulariat de la implicació activa de l'AMPA que va proposar participar en la construcció aportant-hi mà d'obra de pares i mares aturats.
Una opció proposada al Departament d'Ensenyament i a l'Ajuntament que han vist l'oferiment amb bons ulls. Fàbregas ha explicat que també hi volen fer partícip l'oficina municipal d'ocupació per tal que puguin tenir feina alguns saltencs que estan aturats.
Els encarregats de fer l'avantprojecte seran enginyers de la Universitat de Girona que faran una proposta ecològica de l'edifici, fruit d'una idea participativa, que a més, permetrà, una construcció ràpida i més econòmica.
La nova escola es construiria al costat de l'actual, i s'utilitzarien materials ecològics com fustes, fang o palla, sempre hi quan el protocol a tres bandes hi donés el vistiplau. En principi, l'edifici estaria pensat per optimitzar els recursos energètics i comptaria amb un sistema per recollir l'aigua de la pluja i una caldera de biomassa que podria funcionar amb la resta de la poda dels arbres de Salt.

Enllaços recomanats: Premis cinema