L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Ajuntament de Girona mantenen un enfrontament per una fuita de lixiviats a l'antic abocador situat a l'inici de les carretera dels Àngels, al massís de les Gavarres. L'ACA ha demanat informació i explicacions a l'Ajuntament per aquest vessament, ja que acaba anant en una bassa d'aigua, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega.

El representant municipal considera que no és responsabilitat del consistori gironí, ja que la fuita es deuria al fet que fa uns anys l'abocador hauria estat mal clausurat per l'empresa contractada en el seu moment per la Junta de Residus. "No sé per què ens ho demanen a nosaltres. L'ens que va clausurar l'abocador és qui n'hauria de ser el responsable", es queixa el regidor. A més a més, recorda que l'antic abocador està en una finca privada.

Tanmateix, Fàbrega ha explicat que fan analítiques periòdicament per comprovar el nivell de la fuita i s'ha determinat que certament s'hi genera més lixiviats del compte. Aquests lixiviats, els sucs que desprenen les deixalles que que contenen alts índex de metalls, s'acaben barrejant amb l'aigua de la bassa i les plujanes i, per tant, afecta aigua que inicialment no tenia cap element contaminant.

En aquest abocador de la carretera dels Àngels s'hi van abocar temporalment deixalles mentre no es construïa la planta de Campdorà després que el que hi havia a la comarca del Gironès arribés al seu límit.