Un col·lectiu de ciutadans i professionals gironins que es reuneixen periòdicament per impulsar la reflexió i el debat sobre els àmbits de present i futur estratègics per Girona i el seu entorn han creat el Fòrum Cívic Girona. L'objectiu que s'han proposat el col·lectiu, integrat per una trentena de persones, és el de compartir coneixements i idees, i elaborar propostes que influeixin en el debat ciutadà i polític en un moment de profunds canvis socioeconòmics, fruit de l'actual situació de crisi.

El Fòrum Cívic Girona integra persones que viuen a Girona o a la seva àrea urbana, de professions diverses i que volen contribuir amb els seu temps, els seus coneixements i la seva experiència a construir noves idees en benefici de la ciutat i dels seus ciutadans, segons una nota enviada pel grup. Tal com explica el consultor Pere Bugés, "la voluntat del Fòrum és reunir experiència i joventut per llegir i interpretar les noves situacions que aquest període de crisi ha generat i pensar, des del present, la construcció del nostre futur col·lectiu a mitjà i llarg termini, superant la paràlisi que les incerteses del present ha generat". Al costat de Bugés també treballen en la dinamització del grup el jove politòleg Eduard Cabré i la psicòloga i regidora de l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch.

Per coordinar les accions el Fòrum s'ha dividit en sis àmbits de treball: economia, urbanisme; educació; cultura, patrimoni i turisme; integració social i civisme; i àrea urbana i Euroregió. Fins ara, les sessions han estat generals, si bé després de l'estiu es començaran a fer sessions monogràfiques per començar a generar idees concretes de cada àmbit. Tota l'activitat i la documentació que es generi fruit del treball de cada grup es farà pública al bloc que ja està actiu: www.forumcivicgirona.cat.