El grup municipal de ICV-EUiA a Girona va mostrar ahir el seu rebuig a la decisió judicial de desallotjar les 16 families que ocupen el bloc de l'obra social de la PAH a Salt. La formació va reclamar a la Societat de Gestió d'actius inmobiliaris procedents de la reestructuració bancària (SAREB) que atengui la voluntat dels ocupants per tal d'arribar a un acord i establir-se en règim de lloguer social.

Des del grup municipal van titllar la decisió de l'Audiència Provincial d'"especialment sagnant". "Fan fora les famílies de casa seva, hem d'assumir els costos dels seus edificis buits entre tota la ciutadania i, a sobre, quan l'organització social els dóna una sortida d'ús s'intervé judicialment per deixar-ho buit", va declarar la regidora Núria Terés.

Des d'ICV-EUiA es va mostrar tot el suport a les famílies que hi viuen i a la PAH. "Sabem que el primer que cal fer és estudiar un possible recurs a la decisió, però seguirem treballant amb la PAH per decidir i recolzar properes accions al respecte" va explicar Terés, que va afegir que "la lògica i el sentit comú diuen que la solució és evident i el desallotjament un error sagnant".