Dimarts passat els Mossos d'Esquadra van prendre declaració "en qualitat d'imputat" al líder religiós del col·lectiu islàmic de Salt i promotor d'una mesquita a la localitat, Mohamed Atauil, per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Atauil és el representant de l'entitat religiosa comunitat islàmica Imam Malik, encarregada de la construcció de la nova mesquita que tindrà capacitat per unes 750 persones. La investigació es va iniciar a finals de l'any 2012, quan la Fiscalia de Girona va detectar possibles irregularitats en el finançament de la nova mesquita que s'està construint al polígon de Torre Mirona de Salt. L'home, acompanyat del seu advocat, es va negar a declarar a la seu policial, segons van apuntar els Mossos d'Esquadra. El representant legal va voler aclarir que Atauil no ha estat imputat pel jutge.

Les obres de la mesquita van començar a inicis d'aquest any 2013. El centre de culte comptarà amb una planta subterrània d'aparcament i constarà, a més del pàrquing, amb dues plantes més.

El projecte de la nova mesquita ha estat polèmic i ha hagut de fer front a diversos tràmits administratius, així com sortejar canvis en l'ordenament urbanístic de Salt. L'estiu del 2011, moviments xenòfobs, com el partit Plataforma per Catalunya, van arribar a organitzar una manifestació en contra de la construcció d'aquest centre religiós que, finalment, Interior va acabar prohibint.

L'anterior equip de govern de PSC i ERC va determinar que els centres de culte s'havien de construir al polígon Torre Mirona per tal d'evitar que proliferessin petits centres als baixos d'edificis ubicats al nucli de la vila. En l'inici del mandat actual, però, l'equip de govern de CiU va suspendre durant un any l'emissió de noves llicències per a usos religiosos en aquest polígon, i va modificar l'ordenament urbanístic amb l'objectiu de "blindar" aquesta zona industrial. Novament, doncs, es va tornar a permetre l'obertura de centres de culte a baixos d'edificis.

Aquesta darrera modificació, però, no ha afectat la nova mesquita que promou l'entitat Imam Malik de Salt (resultat de la fusió de l'associació cultural Al-Hilal i Magrebins per la Pau) ni tampoc a un altre centre de la comunitat evangèlica, entitats que ja havien aconseguit els permisos abans que CiU introduís aquests canvis.