La coneguda revista mensual de viatges Condé Nast Traveler destaca en la seva edició online cinc grans atractius que, segons el seu parer, pot oferir una passejada per Girona. El pelegrinatge no només té en compte una parada al recentment nomenat com a millor restaurant del món, El Celler de Can Roca, sinó que també proposa uns altres plans alternatius.

Després de definir-la com una ciutat "bufona, medieval i elegant", el mitjà enceta el rànquing citant les cases de colors de? ?l'Onyar, que defineix com la "imatge gironina més emblemàtica". També destaquen l'estructura de la casa Masó, de la qual diuen que té una "sòbria construcció de pedra".

La segona parada obligatòria que ressalten és el call jueu: "Les direccions escrites en yiddish i la presència ocasional d'alguna kipà poden desconcertar al viatger despistat, però en el cor de la Girona medieval es troba un dels barris jueus més ben conservats d'Europa". Des de la revista defineixen l'espai com un recorregut "a vegades laberíntic de carrers estrets i patis empedrats".

La visita proposada per Condé Nast Traveler passa també per una visita gastronòmica d'excel·lència: El Celler de Can Roca. La revista destaca que, només per la presència del millor restaurant, "la ciutat ja hauria d'estar marcada amb llums de neó" per a cada visitant. L'oferta gastronòmica que proposa el mitjà especialitzat en viatges no es queda aquí. També es parla d'altres locals de la ciutat que desenvolupen una cuina d'autor o del ventall de propostes de tapes que ofereix Girona "al voltant de la plaça del Vi".

El penúltim atractiu són les muralles de la ciutat, estructura considerada com un "conjunt medieval tan ben conservat que va servir per tal de figurar la París medieval en el rodatge d'El Perfum".

La ruta proposada per la revista també fa referència a un dels espais més emblemàtics de la ciutat, el Museu del Cinema. Diuen d'aquest indret que és una visita "perfecta per a tots els nens" i també "per a tots els adults que no estiguin morts per dins". Del recorregut interior que ofereix el Museu, destaquen com a part favorita la col·lecció permanent que parla de l'època anterior al naixement del setè art: "una impressionant col·lecció d'ombres xineses, càmeres fosques, quinetoscopis, jocs de miralls o trucs que farien salivar Méliès".