El ple de Salt va començar amb polèmica. Una vintena de membres de la PAH es va presentar davant el consistori, instants abans de començar la lectura de l'ordre del dia, i va entrar dins la sala de plens per iniciar un diàleg amb l'alcalde Jaume Torramadé que va anar pujant de to.

La portaveu de la PAH a les comarques gironines, Marta Afuera, va dur a terme la lectura d'un manifest. Llavors, Torramadé la va advertir que aquell no era un moment "per entrar en una discussió": "parlaré amb vostè més endavant sempre que ens respecti", va apuntar.

"Plegui alcalde, fa pena", va replicar Marta Afuera. El batlle, que en diverses ocasions va demanar a la representant i a la resta d'integrants de la plataforma que els deixessin desenvolupar la sessió plenària amb normalitat, va acabar desallotjant els manifestants de la sala. Abans de marxar, Afuera va anunciar pròxims escraches a l'alcalde i també a alguns regidors saltencs.

Pel que fa al contingut del ple, la moció del grup municipal Independents per Salt (IpS) per a l'obertura de les fonts del municipi, va ser desestimada pels 12 vots en contra de CiU, PxC, PPC i del regidor no adscrit, Carles Bonet, envers els vots favorables d'IDP i PSC i l'abstenció de la regidora no adscrita Juana Dolores Martínez. "Els motius pels quals no obrim les fonts són els mateixos que ja vam dir anteriorment: pel mosquit tigre i perquè posar-ho en funcionament representa 10.000 euros que ara no tenim", va apuntar el tinent d'alcalde de CiU Robert Fàbregas.

El que sí es va aprovar va ser la Modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de la zona de Frigorífics del Ter. Però va comptar amb l'oposició de PSC i IpS, que havia demanat iniciar el projecte de nou. "Tornar a plantejar el projecte m'encantaria, però és impossible perquè hi ha uns drets adquirits", va explicar Jaume Torramadé.

Durant la sessió plenària, des de l'equip de govern també va anunciar que Robert Fàbregas no deixarà de ser tinent d'alcalde tot i haver renunciat recentment a la regidoria de Cultura. Fàbregas només exercirà de regidor d'Ensenyament.