El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha evitat valorar aquest dimarts a la tarda la decisió de l'exalcalde de Girona i exconseller socialista, Joaquim Nadal, de liderar el Pacte gironí pel Dret a decidir. "Pel Quim Nadal dues paraules: afecte i respecte", s'ha limitat a dir Navarro, "per a una persona -ha afegit- que porta més de 35 anys en la primera línia política". Joaquim Nadal ha anunciat aquest mateix dimarts que ha acceptat la proposta de l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont (CiU), per liderar aquest moviment. L'exconseller socialista ha defensat que es tracta d'un "compromís personal i cívic en favor de la llibertat" i que ha acceptat liderar-ho sense consultar el PSC.

Joaquim Nadal ha defensat aquest dimarts al matí que ha estat una decisió "exclusivament personal" i que l'ha pres amb independència de les responsabilitats que té a la federació socialista de Girona. "No he consultat a ningú, crec que és un terreny on puc tenir un compromís personal i cívic", ha justificat l'exconseller socialista, que opina que la seva implicació en aquest projecte no ha de generar "problemes en el sí del PSC" i que no ha de "defraudar" cap company del partit ni cap votant. "No em considero un problema per al PSC sinó part de la solució", ha afirmat.

Navarro demana a Mas una resposta "més acurada" sobre el presumpte finançament irregular de CDC en la compareixença d'aquest dimecres pel cas Palau

D'altra banda, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que aquest dimecres en la seva compareixença pel cas Palau doni "respostes més acurades" sobre el presumpte finançament irregular de CDC. "Ha de donar altres respostes que les que ha donat fins ara al Parlament, que és que senzillament no sabia res, perquè si com diu l'escrit del jutge, el seu partit s'ha finançat com a mínim en 5 MEUR a través de l'espoli del Palau de la Música, el màxim responsable del partit n'hauria de saber alguna cosa", ha sentenciat Navarro.