Tots els grups del plenari de Sarrià de Ter han aprovat per unanimitat una declaració de suport a la família de Xavier Gómez, desaparegut a l'Himàlaia. En un comunicat llegit per l'alcalde, Roger Torrent, han destacat que l'alpinista representava els valors de la solidaritat, la companyia, la disciplina i el respecte. "Potser per això la muntanya el va acollir i potser per això l'ha volgut per a ella", ha remarcat. Els 12 regidors han volgut mostrar la "solidaritat, estima i recolzament" als familiars de l'esportista. "Volem transmetre totes les paraules d'escalf que siguem capaços de dir a la família directa i a la família de la muntanya, al Grup de Muntanya de Sarrià de Ter", conclou la declaració.

En una declaració llegida per l'alcalde, Roger Torrent ha destacat la "fortalesa d'esperit, el dinamisme i l'amor per la muntanya" que tenia en Xevi que, tot i ser veí de Girona, des de feia set anys era integrant del Grup de Muntanya del veí municipi de Sarrià de Ter. És amb aquest grup de muntanya amb qui va preparar l'ascens al Hidden Peak, de 8.068 metres, juntament amb els altres dos alpinistes -l'Álvaro Paredes, de Valladolid, i Abel Alonso, de Vigo- que també han desaparegut a l'Himàlaia, al Pakistan.

Els tres esportistes van aconseguir fer el cim diumenge 21 de juliol però, després, res més se'n va saber. El passat divendres, l'equip de rescat que els buscava els va donar per morts i va suspendre la recerca.

En la declaració aprovada per unanimitat, l'alcalde ha destacat que en Xevi Gómez sentia un gran amor per la muntanya. "Aquest amor és, de ben segur, el que va empènyer en Xevi Gómez a començar a pujar. I pujar magnetitza, enganxa, sedueix", ha reconegut l'alcalde, que ha destacat que en Xevi i els seus companys han estat els membres del Grup de Muntanya de Sarrià de Ter que han aconseguit fer el pic més alt.

"Com diu el propi Grup de Muntanya de Sarrià, fer el Hidden Peak és la fita més important feta per un membre del club; cosa que demostra la fortalesa d'esperit, el dinamisme i l'amor per la muntanya d'en Xevi", recull la declaració. Segons Torrent, només per aquest mèrit, en Xevi ja hauria estat recordat a Sarrià de Ter. "Però la muntanya no són números, ni èxits personals", ha afegit l'alcalde, que considera la muntanya genera els fonaments de la solidaritat, la companyia, la disciplina i el respecte. Uns valors que, segons ha reconegut, aquells que han conegut "poc o molt" en Xavier Gómez saben que ell també desprenia. "Potser per això la muntanya el va acollir i potser per això l'ha volgut per a ella", ha declarat l'alcalde.

En la declaració s'ha volgut transmetre "totes les paraules d'escalf que siguem capaços de dir" a la família -l'alpinista, de 37 anys, era casat i tenia dos fills- i també al Grup de Muntanya de Sarrià.

A banda d'aquest acte, en el ple extraordinari d'ahir a Girona -d'on Xevi Gómez era veí- es va guardar un minut de silenci en record seu.