El ple extraordinari d'ahir de l'Ajuntament de Sarrià de Ter va aprovar una declaració de suport a la família de l'alpinista Xevi Gómez i al Grup de Muntanya Sarrià. La decisió va arribar després de la desaparició de Goméz al Hidden Peak, cim de 8.068 metres del Pakistan que el gironí va aconseguir coronar acompanyat pels seus companys d'expedició Abel Alonso i Álvaro Paredes.

"Com a representants del poble de Sarrià de Ter, municipi d'acollida d'en Xevi Gómez, volem manifestar la nostra solidaritat, estima i suport als seus familiars en aquests moments tan durs. Volem transmetre totes les paraules d'escalf que siguem capaços de dir a la família directa i a la família de la muntanya, al Grup de Muntanya Sarrià de Ter", transmetia la declaració.

El manifest també expressava la la fita aconseguida per en Xevi, que es va convertir en el primer integrant de l'entitat esportiva i cultural de Sarrià en assolir un objectiu d'aquestes característiques: "Com diu el mateix Grup de Muntanya de Sarrià, aquesta és la fita més important feta per un membre del club. Cosa que demostra la fortalesa d'esperit, el dinamisme i l'amor per la muntanya d'en Xevi. Fer un 8.000 no és senzill ni tothom hi arriba. És un mèrit esportiu, és evident. I només per això, en Xevi, ja seria recordat a Sarrià de Ter".

No obstant això, la declaració recalca que la muntanya "no són números" ni "xifres" o "èxits personals". "La muntanya, que sempre transita entre la duresa i l'amabilitat, genera altres fonaments. Els de la solidaritat, la companyia, la disciplina i el respecte. I tots els que han conegut (poc o molt) en Xevi Gómez saben i corraboren que ell també desprenia aquests valors".