L'Ajuntament de Girona ha adjudicat a l'empresa Agustí Masoliver SA l'asfaltage i manteniment del paviment de setze trams de carrers del terme municipal per 206.886,18 euros. El preu rebaixa força el pressupost inicial amb el qual es va obrir el concurs, que era de 301.000 euros aproximadament.

Precisament, els treballs d'asfaltge comencen avui (a l'avinguda de França, cruïlla amb el carrer de Josep Trueta i a la carretera de Taialà) i s'allargaran fins a finals de setembre. Les actuacions es portaran a terme en dues fases: una primera fase que s'executarà entre el divendres 30 d'agost i el dimarts 10 de setembre i una segona fase que s'executarà la segona quinzena de setembre.

Les obres consisteixen en l'eliminació i la reposició de la capa de rodament del paviment. Enguany, les obres se centren en els carrers que pateixen un desgast més intensiu: les vies que formen part de la xarxa primària del sistema viari de la ciutat, és a dir, els vials que donen accés directe al municipi per al trànsit de connexió interurbana, i els carrers per on circulen les línies de bus urbà. A més s'eliminaran sis ressalts: als carrers Caldes de Montbui, Empúries i dos al carrer Palafrugell; a la carretera de Taialà, i al passeig Sant Joan Bosco. Els treballs que comencen avui afecten l'avinguda de França i la carretera de Taialà. Les tasques es faran sempre de les vuit del matí a les sis de la tarda i poden provocar afectacions viàries.

Dissabte es farà la rotonda de Taialà i el carrer de Sant Gregori. El dilluns s'actuarà a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, l'endemà a l'avinguda de Josep Tarradellas i la rotonda de Santa Eugènia, en un sentit. El 4 de setembre s'intervindrà al carrer de Santa Eugènia (al tram de la plaça del Marquès de Camps) i a l'avinguda d'Alvárez de Castro. El 5 de setembre, el dia 9 i el 10 s'anitan fent trams de Pericot.

Pont de l'Aigua

D'altra banda, el 9 de setembre, el Servei de Carreteres de la Generalitat reasfaltarà el pont de l'Aigua i la carretera de Campdorà, entre els punts quilomètrics 0 i 0'4. Durant els treballs, el pont de l'Aigua quedarà tallat a la circulació de vehicles.