L'Ajuntament de Girona tirarà endavant una modificació que possibibitarà que en tres punts de la ciutat hi hagi locals comercials el doble de grans que els que es permetien fins a l'actualitat. Els tres indrets estan als afores de la ciutat i permetien com a màxim locals amb una planta de 1.200 metres quadrats.

En concret són tres parcel·les situades al Parador del Güell (al costat del col·legi Maristes i a tocar de les hortes de Santa Eugènia), a Domeny (al costat de la fàbrica de Nestlé) i a la zona de l'accés nord, entre l'hotel Ibis-Etap i els edificis de la Fundació Bisbe Tomàs de Lorenzana, a sota del Puig de'n Roca). Les tres tenen al davant tres vies ràpides on un comerç de dimensions més reduides tindria dificultats per tirar endavant

La intenció de l'equip de govern és portar aquestes modificacions al ple que s'ha de celebrar aquest dilluns. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat que el canvi no afectarà el volum ni la edificabilitat si no que els locals podran ser un màxim de 2.500 metres quadrats. A tall d'exemple, a les parcel·les del costat del col·legi Maristes no es podien aixecar edificis més alts que el propi equipament escolar i aquest topall es mantindrà.

Les parcel·les fa anys que estan plenes d'herbes perquè ningú si hi interessat i l'Ajuntament de Girona considera que amb l'operació poden donar sortida a algun negoci, com ara supermercats o altres similars, que han mostrat el seu interés per obrir un establiment a la ciutat.

El representant municipal ha volgut sortir al pas de les possibles crítiques de l'oposició tot remarcant que aquestes modificacions "no trenquen la filosofia de l'equip de govern de protegir i defensar el petit comerç".

En aquest sentit Ribas ha explicat que es tracta de tres zones molt allunyades del casc urbà on no comportaran cap greuge per als petits comerciants.