L'Ajuntament de Girona i TMG (Transports Municipals del gironès) i l'Associació de Veïns de la Torre d'Alfons XII han acordat que la línia 7 d'autobús modifiqui lleugerament el seu itinerari entre Torre Gironella i Les Pedreres en determinats moments per recollir un grup d'una trentena de nens per poder aproprar-los fins al col·legi. Es tracta de nens que no anaven a col·legi perquè ningú els hi podia portar. Aquests menors viuen tots a la zona de la Torre d'Alfons XII, lloc per on passarà i farà parada ara aquesta línia d'autobús en horari escolar portar-los fins al centre educatiu o tornar-los a casa.

L'Ajuntament de Girona va detecta l'any passat que hi havia una trentena de nens i nenes que no anaven a l'escola assignada, el CEIP Annexa-Joan Puigbert, segons ha explicat el regidor de Seguretat, mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. Es quedaven a casa o voltant pels diferents carrers de la zona. Per això va analitzar el motiu d'aquest abstenisme i va buscar solucions per evitar-ho.

A finals del curs passat es va fer una prova pilot i ja es feia passar la línia d'autobús per la zona de la Torre dAlfons XII per recollir aquest grup de nens poder portar-los a classe. La mesura va funcionar prou bé, segons va explicar el regidor, ja que la majoria d'escolars van utilitzar el servei.

El representant municipal ha explicat que hi ha un veí que s'ha ofert per encarregar-se de coordinar i agrupar els nens per tal que quan arribi l'autobús el pugui agafar i els acompanyarà durant el trajecte.

Viatge gratuït

El mateix Joan Alcalà ha explicat que aquests nens són tot menors de dotze anys i que per tant amb la targeta de transport públic T-12 que dispensa l'Ajuntament de Girona (que permet, als nens i nenes de 4 a 12 anys, fer un nombre il·limitat de desplaçaments a la zona tarifària en la que resideixen) no hauran de pagar ni un euro pels viatges.