L'Ajuntament de Girona no podrà aplicar l'increment del 3,6% en el rebut de l'aigua que va aprovar en el ple de juny. Aquest augment anava lligat a l'increment de l'IPC català, però com que la Generalitat ha prorrogat els pressupostos, no s'ha pogut donar llum verda a l'increment del cànon de l'aigua. Així doncs, l'increment del preu de l'aigua serà només del 2,9%, el mateix que l'any passat. Això podria fer que l'augment de l'any que ve sigui més important, per tal de compensar.

L'increment del 3,6% ja estava previst en la pròrroga del contracte a l'empresa mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià, aprovada el passat mes de març. A l'hora de debatre's en el ple de juny, tanmateix, l'augment va generar moltes crítiques entre els partits de l'oposició, ja que molts van considerar que els gironins ja viuen una situació econòmica prou complicada com per a sobre haver de fer front a aquest tipus d'increments. Al final, el govern de CiU va aconseguir tirar-ho endavant amb els vots del PP i el regidor no adscrit Carles Palomares.

La Comissió de Preus de la Generalitat, tanmateix, ha rebutjat finalment la proposta, ja que com que aquest any no s'han fet pressupostos,no s'ha pogut donar llum verda a l'increment del cànon de l'aigua. Per tant, es continuarà amb un increment del 2,9%, el mateix que hi va haver l'any passat. De moment, no se sap encara què succeirà l'any que ve, tot i que no és descartable que hi hagi un increment encara més pronunciat per tal de compensar que l'augment s'ha congelat aquest any.

Segons el regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega (CiU), aquesta decisió no és perceptiu que passi per ple, malgrat que sí s'ha informat a la resta de grups municipals perquè en tinguin coneixement. Mentrestant, el consistori continua treballant en una tarifa ecosocial per tal de promoure un ús racional de l'aigua i facilitar-ne l'accés a tothom, especialment a aquelles persones que en facin un ús racional. Fàbrega assegura que el consistori està treballant intensament en aquesta nova tarifa, i confia poder-la tenir a punt abans d'acabar ?l'any.