Un ampli desplegament policial dels Mossos d´Esquadra va desallotjar ahir les onze persones que encara quedaven vivint al bloc que la Plataforma d´Afectats per la Hipoteca (PAH) ha estat ocupant a Salt durant els últims vuit mesos. La sortida del bloc va començar a un quart de deu del matí i va durar poc més de mitja hora, ja que els activistes van marxar sense oposar resistència. La PAH acusa la Generalitat de deixar nou famílies al carrer, mentre que el Govern català reitera que s´han facilitat habitatges d´emergència a les famílies amb menors al càrrec i que els set casos que no s´han resolt ha estat perquè no complien els requisits (és a dir, tenien un lloc on anar). La Sareb, per la seva banda, va agrair a la Generalitat la seva implicació per buscar solucions i va recordar que han posat a disposició del Govern estatal una cartera d´entre 1.200 i 1500 immobles per destinar a pisos de lloguer a preu assequible. Pel que fa al bloc de Salt, van indicar que ara analitzaran l´estat en què ha quedat i es faran les reparacions pertinents per poder-lo vendre.

Ja feia una setmana que les cinc famílies que es podien acollir a la taula d´emergències de la Generalitat dormien als seus nous pisos. Segons el Govern català, en un altre cas s´està buscant un habitatge més adequat a la persona, una altra família hi ha renunciat i els set restants no s´ajustaven als requisits per optar a un pis social. Tanmateix, la portaveu de la PAH, Marta Afuera, va lamentar que hi hagi «nou famílies que no han estat reallotjades» i que només s´hagi donat sortida a cinc famílies «en condicions que tampoc són acceptables». «I què pensen fer amb els més de 200 casos d´emergències que hem entrat en els últims dies i als quals no han donat resposta?», es va preguntar.

Ahir, unes 200 persones es van concentrar al voltant del bloc per tal de donar supor tals desallotjats. A més, la PAH ja comptava amb un llistat de persones que s´havien ofert per acollir a casa seva els ­desa­llotjats que no tinguessin on dormir. Afuera, però, va assegurar que es tracta només d´una derrota momentània, ja que els activistes estan disposats a seguir lluitant i no descarten dur a terme alguna altra «acció grossa» en les properes setmanes.